@Smuteczek: technicznie powinien być boczek (z tą wodą co była w prosiaku), ewentualnie sól i obróbka termiczna i/lub wędzenie. Dopuszczalne jest użycie przypraw typu pieprz, czosnek (niedźwiedzi) itp.
Jak jest coś więcej to znaczy że kupujesz bekon od parówek z biedronki.
Komentarze
Odśwież27 kwietnia, 16:04
Mniam wegański bekon ahhh ta tablica mendelejewa smakówa
Odpisz
21 kwietnia, 22:37
Co do bekonu, to tak nie do końca. Mnóstwo konserwantów, woda, sól. Jakiś inny syf.
Odpisz
22 kwietnia, 19:25
@Smuteczek: technicznie powinien być boczek (z tą wodą co była w prosiaku), ewentualnie sól i obróbka termiczna i/lub wędzenie. Dopuszczalne jest użycie przypraw typu pieprz, czosnek (niedźwiedzi) itp.
Jak jest coś więcej to znaczy że kupujesz bekon od parówek z biedronki.
Odpisz
23 kwietnia, 14:10
@Annika1: Nie jadam bekonu, ale na każdym mięsie kantują
Odpisz
24 kwietnia, 05:57
@Smuteczek: nas nawet na powietrzu kantują
Odpisz
20 kwietnia, 09:57
Myślę że gdyby świnia nosiła garnitur i paliła cygara, to bekon z niej byłby nieco gorszy i duuuuużo droższy.
Odpisz
20 kwietnia, 18:45
@Mijak: droższy na pewno. Biorąc pod uwagę że do "ekskluzywnych" potraw należą rybia ikra czy ślimaki, to fani na pewno się znajdą
Odpisz
22 kwietnia, 10:08
@Mijak: boczek wędzony
Odpisz
20 kwietnia, 09:43
byo?
Odpisz
21 kwietnia, 15:56
@jbartosik: byo podobne w wersji pełnometrażowej
https://memy.jeja.pl/1000274,glodny.html
Odpisz
21 kwietnia, 14:23
Ale bym spróbowała takiego wegańskiego bekonu. Ciekawe czy dobry.
Odpisz