wikipedia: Kiviak (także: kiviaq[1]) – tradycyjna grenlandzka potrawa, zazwyczaj spożywana w okresie świąt Bożego Narodzenia; surowe mięso alki w stanie zaawansowanego rozkładu.
@Polaczek1_2_3: Cóż zwierzęta w naturze robią to samo ponieważ łożysko jest bardzo pożywne i pomaga w wytwarzaniu mleka ale co do tego nie jestem pewien
@StraikerPL: uważasz to za normalne? Po 4000tys latach rozwoju w Europie myślę że takie zachowanie u nas byoby nienormalne, choćby ze względu na to że to jest temat tabu. Ogólnie uważasz że człowiek to zwierzę?(należy do król. Zwierząt, ale ja bym się nie porównywał że świnią czy czymś innym
@Polaczek1_2_3: Nie porównywałbyś się dlaczego? Racja, człowiek w odróżnieniu od innych zwierząt ma tą świadomość i posługuje się rozumem a nie instynktem. Mimo to poza tym również jesteśmy tylko kupą mięśni, skóry, krwi czy neuronów. Anatomicznie nie ma cech które zaliczałyby ludzi jako jakąś inną gromadę.
Komentarze
Odśwież14 kwietnia 2021, 15:26
wikipedia: Kiviak (także: kiviaq[1]) – tradycyjna grenlandzka potrawa, zazwyczaj spożywana w okresie świąt Bożego Narodzenia; surowe mięso alki w stanie zaawansowanego rozkładu.
Odpisz
8 czerwca 2016, 18:43
Oj tam w Azji kobiety zjadają swoje łożyska po urodzeniu dziecka na "szczęście"...
Odpisz
Edytowano - 8 czerwca 2016, 23:23
@Polaczek1_2_3: Cóż zwierzęta w naturze robią to samo ponieważ łożysko jest bardzo pożywne i pomaga w wytwarzaniu mleka ale co do tego nie jestem pewien
Odpisz
9 czerwca 2016, 09:35
@StraikerPL: uważasz to za normalne? Po 4000tys latach rozwoju w Europie myślę że takie zachowanie u nas byoby nienormalne, choćby ze względu na to że to jest temat tabu. Ogólnie uważasz że człowiek to zwierzę?(należy do król. Zwierząt, ale ja bym się nie porównywał że świnią czy czymś innym
Odpisz
9 czerwca 2016, 23:03
@Polaczek1_2_3: Nie porównywałbyś się dlaczego? Racja, człowiek w odróżnieniu od innych zwierząt ma tą świadomość i posługuje się rozumem a nie instynktem. Mimo to poza tym również jesteśmy tylko kupą mięśni, skóry, krwi czy neuronów. Anatomicznie nie ma cech które zaliczałyby ludzi jako jakąś inną gromadę.
Odpisz
10 czerwca 2016, 13:00
@StraikerPL: kluczowe słowo: anatomicznie...
Odpisz
19 czerwca 2017, 18:57
@Polaczek1_2_3: arka gdynia ku*wa świnia
Odpisz
8 czerwca 2016, 23:40
No ku*wa istne delicje .-.
Odpisz
25 maja 2016, 22:20
Wolę kebab
Odpisz
8 czerwca 2016, 17:04
@lorax12: a ja pizzę z colą
Odpisz
8 czerwca 2016, 20:30
@alicjaaf: Spoko
Odpisz
8 czerwca 2016, 19:29
Odpisz
8 czerwca 2016, 18:29
jak sie to zmieli to wyjdzie nugget z maka
Odpisz
26 maja 2016, 00:25
Widziałem to u jakiegoś yuotubera, chyba w filmie o najdziwniejszych tradycjach świątecznych.
Odpisz
8 czerwca 2016, 06:23
Cierpnąca skóra.
Odpisz
8 czerwca 2016, 08:22
@Asriel_Dreemurr: Teraz to bardziej gówniana skóra :v Za słabe rzeczy dają.
Odpisz
8 czerwca 2016, 11:07
@Eren_Jaeger: Może Rivet po prostu szuka dobrych creepypast? Povza tym nie istnieje żaden kanał bez conajmniej kilku słabych filmów.
Odpisz
8 czerwca 2016, 13:04
@Asriel_Dreemurr: Ekhem, Eleven, Marco Kubiś, Ben drinks water
Odpisz
8 czerwca 2016, 15:00
@Eren_Jaeger: O gustach się nie dyskutuje. Dla innych Eleven może być zje**ny, co zrobisz? Nic nie zrobisz.
Odpisz
8 czerwca 2016, 17:04
Ale Ben drinks water is fany
Odpisz
8 czerwca 2016, 17:03
Odpisz
8 czerwca 2016, 14:41
Magda gessler poleca
Odpisz
8 czerwca 2016, 10:09
czytałam ostrzeżenia, żeby sobie to odpuścić jak nie jesteś stamtąd bo przyjezdny może dostać od tego potężnego zatrucia.
Odpisz
8 czerwca 2016, 09:29
MNIAM!
Odpisz
25 maja 2016, 22:00
Odpisz
25 maja 2016, 22:21
@Krzyniu: "PIEMATIONS YEEEEEAAAAHHHHHHH! "
Odpisz
26 maja 2016, 00:13
@Krzyniu: ten moment kiedy przypominasz sobie że na multikoncie to dodawałeś
Odpisz
8 czerwca 2016, 06:54
@lorax12: *jeb plackiem*
Odpisz
8 czerwca 2016, 06:50
Ja jem... ¿~¿
Odpisz
8 czerwca 2016, 06:28
I tak lepsze niż żarcie w Mc'Donald.
Odpisz
8 czerwca 2016, 07:28
@deadpool18: nie myl "lepsze" ze "zdrowsze"
Odpisz
8 czerwca 2016, 08:47
@deadpool18: Każdy tak mówi, a jak jest w macu to bierze wszystko co się da ._.
Odpisz
26 maja 2016, 12:24
Polecam! Magda Gejzer!
Odpisz