Przepis na pokonanie Anglii
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Niedobrze
Oczekujemy faktów
Tak działa wszechświat
W takich chwilach dobrze zachować głowę
Teraz byłoby inaczej panie Marku
Grunt to dobra motywacja
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież3 lipca 2016, 13:12
Wydaje mi się, że jeśli Islandia wygra z Francją to wszystko na tym Euro będzie już możliwe.
Odpisz
3 lipca 2016, 14:49
@jacek1s: sorry dałem ci strzałkę w dół
Odpisz
20 października 2019, 22:57
@jacek1s: i Co wygrali?
Odpisz
2 lutego 2021, 18:07
@Saaaaasuke: nwm
Odpisz
3 lipca 2016, 13:17
Mogą też wystawić kadrę bankierów w więzieniu. Też by się ilość zgadzała.
Odpisz
3 lipca 2016, 13:15
i cóż że ze Szwecji
Odpisz
30 czerwca 2016, 16:55
Nie zgadza się 7 osób ;)
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:55
Niektóre kategorie się pokrywają.
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:43
Powyżej 18 roku tylko 40 000, ale powyżej 35 już 80 000
Co oni, przeskoczyli 18 urodziny?
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:45
Poniżej 18 roku życia :V
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:54
Czytanie ze zrozumieniem :v
"poniżej 18. roku życia"
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:55
Shiet, rano jestem nieogarnięty... z bladego świtu się zerwałem. Wzamian macie przepisz na pyry po nordycku
Ziemniaków potrzebujemy kilka albo kilkanaście sztuk - sami musicie zdecydować bo to właściwie zależy od tego jak są duże i ile sztuk przypadnie na osobę. Ja wybrałam w markecie taką odmianę specjalnie przeznaczoną do pieczenia - nazwy nie podam bo nie było - po prostu kupiłam takie pakowane po 2 kg w siatce z metką, na której było napisane "ziemniaki do pieczenia". Obrałam je cieniutko i opłukałam. Następnie każdy ziemniak trzeba naciąć w poprzek tak jakbyśmy chcieli pokroić go na m/w 3-4mm plasterki, ale nie przecinamy do końca. Dobrym sposobem jest położenie pojedynczego ziemniaka na dużej drewnianej łyżce wtedy nóż podczas cięcia zatrzyma się na jej brzegach. Nacięte ziemniaki ponownie płuczemy w zimnej wodzie żeby potem plastry nam się nie sklejamy, osuszamy dokładnie. Układamy ziemniaki w naczyniu żaroodpornym albo w brytfannie wysmarowanej lekko olejem i z wierzchu też smarujemy je olejem, najlepiej przy pomocy pędzelka. Oprószamy wszystkie grubą solą i pieprzem. Wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy ziemniaki ok. 30 min.. Po tym czasie smarujemy je ponownie, tym razem roztopionym masłem i to dość obficie żeby masło dostało się choć trochę między nacięcia. Ponownie wstawiamy do pieca na 30-40 min. aż ziemniaki będą miękkie i zrumienione - czas pieczenia zależy od wielkości więc dobrze jest po 15 min. sprawdzić nakłuwając największego czubkiem noża. Na pięć minut przed końcem pieczenia można posypać je żółtym serem albo bułką tartą, ale ja tego nie robiłam.
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:57
jesteś kobietą?
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:57
SIę wkopałem
Odpisz
30 czerwca 2016, 10:58
Czyli? Tak czy Nie?
Odpisz
30 czerwca 2016, 11:02
Zawsze może troche tego i troche tamtego :V
Odpisz
30 czerwca 2016, 11:24
Jak nawet przepis kartofle nie pomaga to znak, że należy już skończyć komentowanie. :v
Odpisz
3 lipca 2016, 15:09
Pychota, tylko ja na koniec jeszcze solą posypałem. I zdecydowanie ser, bułka niedobra.
Odpisz