Ta potrawa to tak zwana Ying Yang Fish. W Tajwanie, skąd z resztą pochodzi wprowadzono zakaz przygotowywania tego dania. W Chinach cieszy się jednak sporą popularnością. Żywcem patroszona i oczyszczana ryba, chwytana jest za głowę i żywcem smażona w głębokim oleju. Wszystkie zabiegi trwają bardzo krótko, bo ryba na talerzu musi się ruszać. Żywa-smażona ryba serwowana jest z sosem słodko-kwaśnym. Być może to kwestia gustu, ale przyznam szczerze, że nie wziąłbym czegoś takiego do ust.
Nie wiem jak można być takim z**bem. Nie jestem przeciwko jedzeniu mięsa, ale patroszenie i smażenie zwierząt żywcem, to sk******stwo, takich ludzi powinno też się smażyć żywcem.
Komentarze
Odśwież17 grudnia 2016, 09:04
Japonia smaży ryby żywcem. widziałem w tefał i gostek do tej ryby po smażeniu powiedział dzielna ryba a one jeszcze żyła ;_;
Odpisz
19 grudnia 2016, 14:05
No cóż... Ja za to raz widziałem nagranie jak czarnoskury mężczyzna zjada kota żywcem. Te ryby to nic w porównaniu z tym.
Odpisz
Edytowano - 19 grudnia 2016, 14:38
Ta potrawa to tak zwana Ying Yang Fish. W Tajwanie, skąd z resztą pochodzi wprowadzono zakaz przygotowywania tego dania. W Chinach cieszy się jednak sporą popularnością. Żywcem patroszona i oczyszczana ryba, chwytana jest za głowę i żywcem smażona w głębokim oleju. Wszystkie zabiegi trwają bardzo krótko, bo ryba na talerzu musi się ruszać. Żywa-smażona ryba serwowana jest z sosem słodko-kwaśnym. Być może to kwestia gustu, ale przyznam szczerze, że nie wziąłbym czegoś takiego do ust.
Odpisz
19 grudnia 2016, 14:40
ryba schöndigena ,żyje ale też nie żyje
Odpisz
19 grudnia 2016, 18:07
Jak to możliwe, skoro po wrzuceniu do gorącego oleju, białko w rybie momentalnie się ścina, i ryba zdycha. Więc jak ma żyć na talerzu?
Odpisz
19 grudnia 2016, 19:11
@Mikrus19: Jak już mówiłem, cały proces odbywa się błyskawicznie tak, aby ryba jeszcze żyła. Podana na talerzu jest bardzo słabo wysmarzona.
Odpisz
21 stycznia 2017, 11:38
Nie wiem jak można być takim z**bem. Nie jestem przeciwko jedzeniu mięsa, ale patroszenie i smażenie zwierząt żywcem, to sk******stwo, takich ludzi powinno też się smażyć żywcem.
Odpisz
19 grudnia 2016, 14:32
Ile czasu potrzeba do ugotowania 7 latki?
Odpisz
19 grudnia 2016, 14:34
@KamilKacper: zależy od wielu czynników
Odpisz
19 grudnia 2016, 17:03
@KamilKacper: zgaduje że siostra
Odpisz
19 grudnia 2016, 15:35
Odpisz
16 grudnia 2016, 21:07
Jak oddycha to znaczy, że dziecko jest świeże, dlatego ja też zawsze smażę żywcem.
Odpisz
16 grudnia 2016, 21:04
Hels Kiczen Piekjelna kuchnia Gordona Ramzeja
Soł gud mem.
Odpisz