Naturalne nie modyfikowane ziemniaki zawierają bardzo duże stężenie solaniny, trującej dla nas substancji. W sklepach często sprzedaje się ziemniaki z dużo mniejszym jej stężeniem ( GMO ). Po ugotowaniu solanina wiąże się w naturalnych ziemniakach za postacią czarnych grudek na obrzeżach ziemniaka. W modyfikowanych bardzo rzadko. Więc ziemniaki mogą być w pewnym stopniu niejadalne.
Komentarze
Odśwież11 lutego 2017, 20:49
Ludzik, jedz i nie żałuj.
Odpisz
13 lutego 2017, 03:00
@Donald_Trump: *luzik panie prezydencie
Odpisz
12 lutego 2017, 20:50
Nie wszystkie ziemniaki są jadalne... No chyba, że Ty w domu jesz przemysłowe...
Odpisz
12 lutego 2017, 18:06
Gdzie to? U mnie są tylko brudne brązowe i jakieś takie surowe
Odpisz
12 lutego 2017, 00:10
w Dino jest tak samo
Odpisz
11 lutego 2017, 20:55
Naturalne nie modyfikowane ziemniaki zawierają bardzo duże stężenie solaniny, trującej dla nas substancji. W sklepach często sprzedaje się ziemniaki z dużo mniejszym jej stężeniem ( GMO ). Po ugotowaniu solanina wiąże się w naturalnych ziemniakach za postacią czarnych grudek na obrzeżach ziemniaka. W modyfikowanych bardzo rzadko. Więc ziemniaki mogą być w pewnym stopniu niejadalne.
Odpisz
11 lutego 2017, 20:55
dzisiaj tak trudno o jadalne ziemniaki...
Odpisz