@kokosek112: Jak bylem młody to byłem uczulony na grzyby i może dlatego teraz sie ich tak brzydze :v
Ale najdziwniej to mam z przyprawami bo znacie jakieś człowieka który mógłby w ogóle nie używac przypraw i tak by było dla niego najlepiej?
@PolskiKacper123: ogólnie muchomorem sobie ciężko zrobić krzywde, a w niektórych rejonach rzeczywiście sie go je. Dodam że nazwa muchomor pochodzi wlasnie od jego zastosowania
po obgotowaniu muchomora kładło sie go na naczyniu i zostawiało na ganku gdy muchy próbowały go jesc zostawały odużone, nawet one od tego nie umierają, ale to wystarczy żeby je gdzies wyrzucic, ot taka słowiańska pułapka na muchy, mucho-mor (mor-mór-umierać)
@romanow: Tego nie wiem. Tzn i tak za wiele by mu to nie dało bo grzybów nie trawimy a gorzki smak mógłby wywołać wymioty. (Organizm wie że z reguły jak coś jest gorzkie to jest trucizną) co tylko przyśpieszyło by śmierć głodową.
Komentarze
Odśwież17 lutego 2020, 22:22
Ku*wa jak można mylić te grzyby
Odpisz
17 lutego 2020, 22:23
@nightmare_fredbear: borowik szlachetny
Odpisz
17 lutego 2020, 22:23
@nightmare_fredbear: borowik szatański
Odpisz
8 października 2017, 11:17
Kiedyś znalzłem borowika w dość ciekawy sposób a dokładniej spie**oliłem się z pagórka
Odpisz
9 października 2017, 15:34
@RpLay: XD
Odpisz
9 października 2017, 17:24
@RpLay: Kiedyś mój kolega znalazł grzyba na betonowym boisku
Odpisz
9 października 2017, 17:27
Też się wypie**olił ?
Odpisz
9 października 2017, 18:10
@RpLay: Nie ale mieliśmy ćwiczenie ze zbieraniem grzybków a mój kolega najwyraźniej potraktował to zbyt dosłownie :v
Odpisz
9 października 2017, 22:29
U mnie przed domem co roku wychodzi kilka maślaczków. :T
Odpisz
9 października 2017, 14:13
Dlatego nie jem grzybów.
Odpisz
9 października 2017, 14:17
@darcus: Pieczarki są spoko, te ze sklepów nigdy nie są trujące, albowiem pochodzą z hodowli.
Odpisz
9 października 2017, 14:26
@darcus: Ja też. Jest tyle rzeczy zagrażających zyciu, ale umrzeć od grzyba trochę wstyd.
Odpisz
9 października 2017, 14:33
@xAzumiKx: Wstyd byłby, zginąć od zjedzenia banana z czarną końcówką
Odpisz
9 października 2017, 17:05
@darcus: jeśli sie znasz to nie ma powodów, a dużo sie traci ja osobiście uwielbiam grzyby.
Odpisz
9 października 2017, 17:23
@darcus: A ja nie jem bo po prostu nie lubię :v
Odpisz
9 października 2017, 17:29
to nie jadłes odpowiednio zrobionych : ^) smażone rydze, duszone borowiki z makaronem to jest to
Odpisz
9 października 2017, 18:11
@kokosek112: Fajnie że jak w domu gotuje się grzyby to muszę siedzieć zamknięty w pokoju z oknem otwartym na oścież bo inaczej bym się zrzygał :^)
Odpisz
9 października 2017, 18:15
O, same here.
Odpisz
9 października 2017, 18:19
grzybofobia...
Odpisz
9 października 2017, 18:23
@kokosek112: Nie, po prostu preferencja.
Odpisz
9 października 2017, 21:04
@kokosek112: Jak bylem młody to byłem uczulony na grzyby i może dlatego teraz sie ich tak brzydze :v
Ale najdziwniej to mam z przyprawami bo znacie jakieś człowieka który mógłby w ogóle nie używac przypraw i tak by było dla niego najlepiej?
Odpisz
9 października 2017, 22:14
@kokosek112: Albo kurki w jajecznicy na maśle to jest to
Odpisz
9 października 2017, 22:17
@Raraszek: u are god damn right
Odpisz
9 października 2017, 22:20
@kokosek112: Jak chcesz moge ci troche powysylac fotosków hot grzybów
Odpisz
8 października 2017, 10:50
Szatana łatwo rozpoznać, ma trochę jaśniejszy kolor kapelusza i jesli pojawi się podejrzenie ze to szatan wystarczy tylko przekroić a wtedy różowieje
Grzybymasterrace bicz
Odpisz
8 października 2017, 10:56
@Raraszek: *wychyla się zza skały wzdrygając się*
grzyby?
Odpisz
8 października 2017, 11:03
@Raraszek: Szatan jest tak gorzki że wystarczy nawet go polizać.
Odpisz
9 października 2017, 22:17
Grzyby są dobre
A tutaj widzimy prawdziwy rarytas brzozowych lasów - kozak czerwony
No może nie taki luksusowy ale nie jest tak pospolity
Biały jest rzadszy
Odpisz
9 października 2017, 19:24
ale na tym obrazku jest jadalny grzyb
Odpisz
Edytowano - 9 października 2017, 14:38
:( ktoś wie co się z nią później stało?
Odpisz
9 października 2017, 14:32
http://pobierak.jeja.pl/images_screens/d/1/HyovFtYs.jpg
Odpisz
9 października 2017, 14:31
czemu niejerz grzybuw
Odpisz
9 października 2017, 14:08
Skąd wy znacie moją historię
Odpisz
8 października 2017, 15:06
szatany sá tak ku*wa gorzkie e prédzej zjadys splesnialy hlep.
ps. sorry za orto klawiatura sie wku*wila
Odpisz
9 października 2017, 14:12
@BCV11: Wku*wiła?Ona chyba nie żyje.
Odpisz
9 października 2017, 14:54
@BCV11:
Odpisz
8 października 2017, 14:16
On będzie leżał w szpitalu a ta menda somsiad mu wszystkie grzyby w tym czasie wyzbiera!
Odpisz
8 października 2017, 11:55
Było bimber chlać?
Odpisz
8 października 2017, 11:24
W rosji piją wywar z muchomora, bo ma jakies wlasciwosci podobno a wątroby mają tak zahartowane ze zaden jakis tam grzybek im nic nie zrobi
Odpisz
9 października 2017, 16:25
@PolskiKacper123: nie pie*dol.
Odpisz
9 października 2017, 17:09
@PolskiKacper123: ogólnie muchomorem sobie ciężko zrobić krzywde, a w niektórych rejonach rzeczywiście sie go je. Dodam że nazwa muchomor pochodzi wlasnie od jego zastosowania
po obgotowaniu muchomora kładło sie go na naczyniu i zostawiało na ganku gdy muchy próbowały go jesc zostawały odużone, nawet one od tego nie umierają, ale to wystarczy żeby je gdzies wyrzucic, ot taka słowiańska pułapka na muchy, mucho-mor (mor-mór-umierać)
Odpisz
Edytowano - 8 października 2017, 10:09
Szatany nie są trujące, są po prostu gorzkie :V Polecam poczytać o Goryczaku żołciowym.
Odpisz
8 października 2017, 10:50
@pan_hejter: Ale jak by ktoś umierał z głodu i miał do dyspozycji tego Goryczaka to chyba by go jakoś zjadł.
Odpisz
8 października 2017, 11:02
@romanow: Tego nie wiem. Tzn i tak za wiele by mu to nie dało bo grzybów nie trawimy a gorzki smak mógłby wywołać wymioty. (Organizm wie że z reguły jak coś jest gorzkie to jest trucizną) co tylko przyśpieszyło by śmierć głodową.
Odpisz
8 października 2017, 10:03
Ale bym sobie penne w sosie z kurek zjadła... tylko najpierw musiałabym ich nazbierać osobiście. Aż tak to mi się nie chce.
Odpisz