Oceń:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Ważne informacje:

  1. Komentarz obrazkowy musi być powiązany z komentowanym obrazkiem
  2. ZABRONIONE są obraźliwe, wulgarne obrazki
  3. ZABRONIONE są obrazki przedstawiające osoby w pozach prowokacyjnych oraz zbliżenia piersi, pośladków i inne treści o podobnym charakterze.

Komentarze

Odśwież
Avatar
Suchotnik

12 listopada 2017, 08:40

Lepiej najpierw wydoić

Mleczko is gud
(No chyba że to byk . _.)

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (17)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (17)
Avatar RayGuy_Player

Edytowano - 12 listopada 2017, 22:51

Co ja pacze

Avatar MR_Lizard

26 grudnia 2017, 12:02

Chcieli cie zmusić do zwalenia bykowi?

Avatar Mikatrix

12 listopada 2017, 09:01

Eeee... ale to krowa,a nie piękne zwierze.

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (5)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (5)
Avatar CrazuHydra98

13 listopada 2017, 00:36

@NightFox: nie, żeby coś ale to nie krowa, to wół

Avatar NightFox

13 listopada 2017, 06:36

@CrazuHydra98: okej, ja się nie znam na bydle

Avatar LSD2000

12 listopada 2017, 17:06

Jak można jeść takie piękne rośliny?

Avatar CEKARY

12 listopada 2017, 17:43

@LSD2000: to pytanie retoryczne, czy szukasz przepisu?

Avatar
Konto usunięte

12 listopada 2017, 09:31

Jeśli ktoś poszukuję jednak przepisu to bardzo proszę wołowina Keiry Metz ( wiedźmin 3)
Składniki:

Wołowina ( z udźca) 600 g
Półsłodkie wino czerwone 350 ml
Goździki 4 szt
Cynamon 1 laska lub 1 paczka
Czosnek 3 ząbki
Cebula 2 małe
Marchew 2 szt
Smalczyk ( kostka)
Miód ( 2-3 łyżki )

Marynowanie:

Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy w
2-3cm kawałki i wrzucamy do miski. Zalewamy je czerwonym winem (możecie też użyć półsłodkiego), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, 4 goździki oraz 1 laskę cynamonu. Tylko przypadkiem nie wrzucajcie do marynaty soli, bo wołowina stanie się twarda! Miksturę mieszamy, zakrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na co najmniej 10 godzin.

Smażenie cebuli i marchewki:
Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę smalcu lub masła klarowanego i wrzucamy na to 2 cebule pokrojone w piórka (czyli na pół, a następne w cienkie plasterki), dodajemy szczyptę cukru i smażymy na średnim ogniu ok. 5 min do lekkiego zrumienienia, co jakiś czas mieszając. Następnie przerzucamy usmażoną cebulę do garnka, a na patelnię dodajemy jeszcze ok. pół łyżki tłuszczu i pokrojoną w dużą kostkę marchewkę. Obsmażamy ok. 4 min i również przerzucamy marchewkę do garnka.

Przygotowanie mięsa:
Mięso odcedzamy z marynaty, którą z kolei w całości (wraz z laską cynamonu i goździkami) przelewamy do garnka z usmażonymi warzywami i wstawiamy go na mały ogień, aby mikstura powoli się gotowała.
Obsmażanie mięsa:

Na patelni rozpuszczamy resztę tłuszczu (ok. 1,5 łyżki), ogień ustawiamy na maximum i kiedy porządnie się rozgrzeje, wrzucamy mięso. Obsmażamy je z każdej strony do zrumienienia – w trakcie mięso puści wodę, którą należy odlewać do garnka z marynatą, aby pozwolić mięsu się usmażyć, a nie dusić. Gdy mięso będzie już przysmażone na brązowo, przerzucamy je do wrzącej mikstury w garnku (płyn musi być gorący, aby mięso nie doznało szoku termicznego i nie zamieniło się w gumową podeszwę)

Duszenie:
Zawartość garnka doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, ok. 1,5-2h do momentu, aż mięso będzie delikatne, co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody lub bulionu wołowego, jeśli większość płynu wyparuje

Przygotowanie sosu:

Około 20 minut przed końcem gotowania wyciągamy cynamon i goździki oraz dodajemy soli. Mieszamy, próbujemy, w razie potrzeby dodajemy 1-2 łyżki miodu (to już zależy od Waszych preferencji – miód idealnie sprawdzi się, jeśli chcecie przełamać wytrawny smak winnego sosu słodyczą) i gotujemy do całkowitej miękkości mięsa oraz uzyskania gęstej konsystencji.

Podawanie:
Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i z pajdą świeżego, wiejskiego chleba. Takie wykwintne, korzenne danie z pewnością zadowoli Wasze podniebienia. W końcu Keira wie, co dobre! Vella Glan!

Pokaż wcześniejsze odpowiedzi (5)
Ukryj wcześniejsze odpowiedzi (5)
Avatar Monster_

12 listopada 2017, 17:07

To w tym Wiedzminie takie przepisy mieli świetne?

Avatar
Konto usunięte

12 listopada 2017, 17:40

@Monster_: tak, z okazji zrobienia bety Gwinta zrobili przepisy na wszystkie potrawy z wiedźmina 3

Avatar lorax12

12 listopada 2017, 09:36

No ustami no

Avatar MisterKielbasa

12 listopada 2017, 08:35

dobre

Sprawdź czy masz wymagane wtyczki, a następnie opisz dokładnie problem najlepiej ilustrując go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Prawie jak w Biedrze na promocji

Niby tak, niby nie

Koniec kropka

To jednak był zwój nieprawdy

Ciekawi mnie proces myślowy, który doprowadził do tego wniosku

Jest moc

Piękny sen

Zgniotem typa moimi argumentami, nie?

Codziennie przynajmniej parę godzin

Taka prawda

Nawet mu brewka nie tknęła!

Ach, te pierwsze jazdy...

Ta prędkość!

Zobacz więcej popularnych memówpopularne memy strzałka