Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Nie ma opcji
Biedny Brian
Nie umiem się jednak długo gniewać na takiego słodziaka
Ten, kto nigdy nie zrobił choć trochę kontrowersyjnego mema, niech pierwszy rzuci kamieniem
Polacy najlepsi
Kiepski Piece
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież26 stycznia 2018, 15:48
Potem idziesz do tej której się udała, i po pierwszym daniu masz dość
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:50
@Boberek00: dobrze powiedziane :)
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:50
@Boberek00: oczątku każdego odcinka mówią, że ma jedną zasadę "Ma być smacznie jak u mamusi", a, że jej matka nie potrafiła gotować to co się dziwić
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:51
@Boberek00: I mdlejesz od zapachu jedzenia.
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:52
@SztykMolodiets: *zatruwa się zapachem* *umiera*
Odpisz
27 stycznia 2018, 20:54
@Henzej:
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:30
@Henzej: jak by zajrzała do mnie do domu to by się złapała za głowę XD. Robię takie dziwne eksperymenty w kuchni czasami że aż się zastanawiam jakim cudem mi to wychodzi. np. Omlet z kurczakiem gyros i żółtym serem.
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:51
@TheVellox46: Mój brat na obiad zrobił jajecznicę z makaronem, salami i serem
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:55
tylko że ona nie umie gotować i do każdego dania dodaje w luj dużo przypraw
Odpisz
26 stycznia 2018, 15:58
i rzuca nie swoimi talerzami
Odpisz
Edytowano - 26 stycznia 2018, 15:59
pewnie to rodzinne, i dlatego jej mama nie umiała gotować (zresztą ona też, zwłaszcza jeśli idzie o przyprawy) o talerzach nie wspomnę...
Odpisz
27 stycznia 2018, 20:51
gdyby nie umiała gotować to by nie miała w ciul restauracji. i ludziom smakuje to żarcie.
Odpisz
27 stycznia 2018, 23:31
Prymat
Odpisz
28 stycznia 2018, 09:24
@M_ateo_1: Zdajesz sobie sprawe że ona nie gotuje w swoich restauracjach?
Odpisz
28 stycznia 2018, 12:52
@TakiJeden1: ale to ona ustala jakie tam jest jedzenie i przepisy.
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:27
@M_ateo_1: ale gotują tam najwidoczniej ludzie którzy są z wykształcenia kucharzami bo z tego co słyszałam Pani Gessler nie kończyła żadnej szkoły gastronimicznej
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:31
@TheVellox46: a to trzeba skończyć szkołę aby dobrze gotować?
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:35
@M_ateo_1: Nie ale kończąc szkołę gastronomiczną masz większe doświadczenie niż przeciętny kowalski. Widzę to po internetowych przepisach w których są nieraz zawarte złote rady np. "co zrobić żeby ciasto drożdżowe wyrosło" i czasami łapie się za głowę jak na taką perełkę trafię. Kuchnia też ma jakieś swoje podstawy i warto by było te podstawy znać jak już chce się pracować jako kucharz
Odpisz
28 stycznia 2018, 13:00
Byłem kiedyś w restauracji Magdy Gessler w Krakowie. Przerażająco nieprzyjemne doświadczenie.
Odpisz
28 stycznia 2018, 03:33
Wydaje mi się, że w kuchennych rewolucjach nie chodzi o poprawę smaku, a zwiększenie zarobków.
Było przynajmniej kilka lokali, w których kuchnia była "zajebista" (korzystając ze słownika pani Magdy), ale nie działało coś z elementu zarządzania lub reklamy i gdyby nie wsparcie, to by upadły.
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:07
zasady kuchni współczesnej:
- twój obiad ma wyglądać, nie smakować baranie
- gluten be, nie wolno
- najeb roślin, bo spoczko wygląd
- nazwy typu ,,soczyste gówienko w sosiku z nosa kuchcika"
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:17
@dominik581: Zapomniałeś o pierwszej zasadzie takiego jedzenia dla podludzi: "0 mięsa bo jedzenie mięsa to morderstwo"
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:47
@dominik581: panierowana pierś kurczaka otulona pieczywem pszennym muśnieta sosem pomidorowym, z dodatkiem warzyw. To co tutaj przytoczyłem to schabowy i surówka w chlebie, polana ketchupem
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:49
@CoolSceleton95: Jedno pytanie. Czy jesteś głodny?
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:51
@HaniaGamer: tak.
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:54
@CoolSceleton95: Rozumiem cię, ja też
Odpisz
26 stycznia 2018, 16:58
@CoolSceleton95: KU*WA SCHABOWY TO NIE PIERS Z KURCZAKA
Odpisz
26 stycznia 2018, 17:12
powiedziałem tak dla jasności przekazu a u mnie w domu tak czy siak mówi się na to schabowe
Odpisz
27 stycznia 2018, 21:03
@CoolSceleton95: U mnie też. Nie jesteś sam.
Odpisz
Edytowano - 27 stycznia 2018, 14:58
Prawda jest taka, że to, co smakuje Magdzie Gessler, nie smakowałoby większości Polaków. Ona lubi bardzo intensywne smaki, nigdy nie żałuje przypraw, podczas gdy bardzo wielu Polaków woli bardziej neutralne potrawy.
Ja na przykład uwielbiam typowo stołówkowe żarcie z baru mlecznego, co dla niej w ogóle nie jest jedzeniem. Ogólnie bardzo lubię panią Magdę, ale moim zdaniem popełnia błąd oczekując od każdej restauracji zachodnich standardów. Niektórzy po prostu lubią zjeść mdły obiad za 10zł i to, że knajpa wydaje takie jedzenie, nie musi od razu oznaczać, że jest zła
Odpisz
Edytowano - 26 stycznia 2018, 20:35
W mojej miejscowości Gesslerka z szanowanej restauracji zrobiła coś na kształt lokalu na przyjęcia dla przedszkolaków (oczoje**e różowe ściany, plastikowe krzesła), do tego w tematyce morskiej, a miasto znacznie bliżej gór. Jeśli chodzi o jedzenie - same kremiki i papki oraz kompocik, więc pasuje do dziecinnego wystroju...
Odpisz
26 stycznia 2018, 19:17
Byłam w restauracji gdzie były kuchenne rewolucję. Nie, nie smakowało dobrze xd
Odpisz