Fajna ta książka kucharska
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Poszedł, zrobił swoje i wyszedł
Czyli to oni...
Misterny plan producentów kocich uszek się opłacił
Może następnym razem będzie bardziej uważać
Myślałeś, że to automat?
Ależ geniusz
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież5 grudnia 2018, 16:02
Książki AM byłyby świetne
Gdyby nie filler.
Odpisz
2 grudnia 2018, 23:48
noice
Odpisz
2 grudnia 2018, 18:30
Podobnie odwalił z kawą w ''Panu Tadeuszu''
Odpisz
Edytowano - 2 grudnia 2018, 21:52
@wampirra107: ...zastawą stołową, dwoma stawami i mnóstwem innych zapychaczy.
Odpisz
Edytowano - 28 listopada 2018, 20:50
Pan Tadeusz pozdrawia bardzo serdecznie
„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.
Aby cenić litewskie pieśni i potrawy,
Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy.
Przecież i bez tych przypraw potrawą nie lada
Jest bigos, bo się z jarzyn dobrych sztucznie składa.
Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta,
Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta;
Zamknięta w kotle, łonem wilgotnym okrywa
Wyszukanego cząstki najlepsze mięsiwa;
I praży się, aż ogień wszystkie z niej wyciśnie
Soki żywne, aż z brzegów naczynia war pryśnie
I powietrze dokoła zionie aromatem.
Bigos już gotów. Strzelcy z trzykrotnym wiwatem,
Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie,
Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie,
Zniknął, uleciał; tylko w czeluściach saganów
Wre para, jak w kraterze zagasłych wulkanów.”
Odpisz
28 listopada 2018, 20:53
@SuccPlatinum: Ty marmolado ty
Odpisz
28 listopada 2018, 20:54
@SuccPlatinum: Smaka mi narobiłeś
Odpisz
28 listopada 2018, 20:54
@Wormy: Kto pierwszy ten pie*rzy, czy jakoś tak
Odpisz
28 listopada 2018, 20:55
@SuccPlatinum: Ale bym teraz sobie zdjadł
Odpisz
28 listopada 2018, 20:55
@SuccPlatinum: A kto drugi ten soli?
Odpisz
28 listopada 2018, 20:56
@Wormy: Dokładnie tak to funkcjonuje
Odpisz
28 listopada 2018, 20:58
@SuccPlatinum: strasznie biedny dobór przypraw jak na bigos
Odpisz
28 listopada 2018, 21:03
@Wormy: To dopiero początek
Odpisz
2 grudnia 2018, 16:31
@SuccPlatinum: My mieliśmy ten fragment w książce od polaka rok lub dwa lata temu.
Odpisz
2 grudnia 2018, 17:42
@Boberek00: a ja dzisiaj na obiad miałem, dobry kwaśny
Odpisz
28 listopada 2018, 22:41
Jeśli chodzi o lektury to #MickiewiczMasterrace
Odpisz
29 listopada 2018, 20:43
@MineDan: przeczytałem #mickiewiczmaterace i zastanawiałem sie która to książka
Odpisz
28 listopada 2018, 21:50
Ja to nazywam mickiewizmami
Odpisz
28 listopada 2018, 20:58
Kto się w tych dań obfitość wwąchasz oraz wsłuchasz,
Pojmiesz, że Pan Mickiewicz zdolny to był kucharz,
Który, niezestawialne zestawiając smaczki,
Z polskich bebechów zrobił narodowe flaczki.
Zbigosił je i zbiesił, czyniąc sztuki osią;
Popieprzył Telimeną, polukrował Zosią;
Wydestylował ducha pszenno-żytnich strzech
I tak Robaka zalał, że zapiera dech.
Odpisz