No jarmuż nie jest zbyt smaczny, ale warto go od czasu do czasu jednak w jakiś sposób konsumować. Bo jest po prostu mega zdrowy.
Osobiście dorzucam go czasem sobie do koktajlu owocowego. Słodkie i kwaśne owoce przytłumią trochę jego gorzki smak, a to jest taka bomba witaminowo-mineralna, że przywróciłaby do życia nawet martwego. No a w każdym razie na pewno szybko odczujecie jego prozdrowotne właściwości.
@nirqm: te które lubisz, nie da się praktycznie zje**ć koktajlu
Ja z jarmużem najczęściej daje banany i kiwi, ale to dla tego że to moje ulubione owoce. Tylko jak dajeaz kiwi to nie obieraj, skórka jest jadalna a zawiera najwięcej witamin
@nirqm: No właściwie DarkSide odpowiedział za mnie, chociaż ja osobiście daję kiwi (i też nieobrane, tylko lamusy jedzą kiwi bez skórki :v), bo też zielone i smaczne; dużo jabłek, bo smaczne; sporo pomarańczy, żeby to co piję bardziej jednak przypominało ciecz niż ciało stałe i ewentualnie szpinak z szacunku dla Popeya. Bananów przyznam szczerze nie próbowałem wrzucać, bo wydaje mi się, że zrobiłaby się z tego taka pulpa, ale może kiedyś sprawdzę. Ach, no i czasem dolewam soku z cytryny dla tej witaminki C i kwaśnego smaku.
Komentarze
Odśwież5 września 2019, 16:24
Jarmuż z czosnkiem jest sztos o co cho
Odpisz
Edytowano - 3 sierpnia 2019, 10:19
No jarmuż nie jest zbyt smaczny, ale warto go od czasu do czasu jednak w jakiś sposób konsumować. Bo jest po prostu mega zdrowy.
Osobiście dorzucam go czasem sobie do koktajlu owocowego. Słodkie i kwaśne owoce przytłumią trochę jego gorzki smak, a to jest taka bomba witaminowo-mineralna, że przywróciłaby do życia nawet martwego. No a w każdym razie na pewno szybko odczujecie jego prozdrowotne właściwości.
Odpisz
5 września 2019, 14:03
@Nanook: poprosiłbym przepis
Odpisz
5 września 2019, 14:11
@nirqm: Ja dam, potrzebujesz:
blendera
owoców
Przygotowanie:
Myjesz, obierasz i kroisz owoce (jeśli trzeba)
Mieszasz to wszysko z jarmużem i miksujesz.
No serio już nawet na koktajl trzeba wam przepisów...
Odpisz
5 września 2019, 14:14
@The_Dark_Side_of_The_Moon: chodziło mi bardziej jakie owoce dać
Odpisz
Edytowano - 5 września 2019, 14:14
@nirqm: te które lubisz, nie da się praktycznie zje**ć koktajlu
Ja z jarmużem najczęściej daje banany i kiwi, ale to dla tego że to moje ulubione owoce. Tylko jak dajeaz kiwi to nie obieraj, skórka jest jadalna a zawiera najwięcej witamin
Odpisz
Edytowano - 5 września 2019, 14:41
@The_Dark_Side_of_The_Moon: Ale jest owłosiona. Fuj.
Chociaż jak zdrowiej, warto pocierpieć.
Odpisz
Edytowano - 5 września 2019, 14:41
@nirqm: No właściwie DarkSide odpowiedział za mnie, chociaż ja osobiście daję kiwi (i też nieobrane, tylko lamusy jedzą kiwi bez skórki :v), bo też zielone i smaczne; dużo jabłek, bo smaczne; sporo pomarańczy, żeby to co piję bardziej jednak przypominało ciecz niż ciało stałe i ewentualnie szpinak z szacunku dla Popeya. Bananów przyznam szczerze nie próbowałem wrzucać, bo wydaje mi się, że zrobiłaby się z tego taka pulpa, ale może kiedyś sprawdzę. Ach, no i czasem dolewam soku z cytryny dla tej witaminki C i kwaśnego smaku.
Odpisz
5 września 2019, 14:46
@Nanook: Im bardziej dojrzałe banany, tym słodsze (i zdrowsze). Jeden banan z brązowymi kropkami zastąpi cukier w całym 2 litrowym koktajlu.
Odpisz
5 września 2019, 15:01
@Litops: to weź maszynkę i "ogól", a tak na poważnie tych włosków praktycznie nie czuć.
Odpisz
5 września 2019, 14:53
Haha weGaNy To idiOtY
Odpisz
5 września 2019, 14:16
Wygląda jak szpinak
Odpisz
5 września 2019, 14:06
Na początku przeczytałem, śmietanke i zaczołem się zastanawiać, kiedy jeja stało się portalem kulinarnym.
Odpisz
5 września 2019, 14:05
Producenci oleju kokosowego
Odpisz
3 sierpnia 2019, 10:03
Działa!
Odpisz