@knight_of_the_night: Bo jest je**nym kucharzem. Myślisz, że dobry mechanik wie tylko jak zrobić, że auto jeździło, ale już nie wie które np. paliwo jest lepszym wyborem?
Tylko że mechanik samochodowy ma za zadanie sprawić, aby auto jeździło możliwie jak najlepiej, a paliwo ma wpływ na to jak auto jeździ.
Kucharz natomiast ma przede wszystkim zrobić samaczne i ładnie podane jedzenie. Zdrowotność potrawy nie ma za wiele wspólnego z jej smakiem, a tym bardziej z jej wyglądem. Zarówno może być niedrowe, ale smaczne i ładnie wyglądające danie, jak i zdrowe, ale niezbyt smaczne i byle jak podane. Jeżeli kucharz nie reklamuje swoich potraw jako zdrowe, to to nie leży w jego interesie aby dodatkowo sobie głowę tym zawracać i utrudniać sobie swoją pracę. Klient nie wymaga od niego przede wszystkim tego, wymaga on przede wszystkim smacznego posiłku
Komentarze
Odśwież12 października 2019, 15:43
Odpisz
12 października 2019, 15:37
To jest ku*wa niejadalne
Odpisz
26 sierpnia 2019, 10:24
nie jestem dietetykiem ale jak się nie je to się umiera
Odpisz
12 października 2019, 15:04
@stefus: ale szkielety są chude
Odpisz
12 października 2019, 15:16
@stefus: A może należy po prostu jeść, a nie żreć?
Odpisz
26 sierpnia 2019, 08:02
Co jak co, ale ona akurat nie powinna wypowiadać się na tematy związane z dietetyką :v
Odpisz
26 sierpnia 2019, 10:28
@knight_of_the_night: Jest kucharzem (średnim, ale telewizja ją lubi) no i schudła ostatnio sporo
Odpisz
Edytowano - 26 sierpnia 2019, 11:52
kucharz to nie dietetyk. Ona ma gotować smacznie, nie koniecznie zdrowo
Odpisz
26 sierpnia 2019, 15:06
@knight_of_the_night: Ale wie które danie jest zdrowe i smaczne.
Odpisz
26 sierpnia 2019, 18:32
Kucharz nie musi wiedzieć co jest zdrowe. Skąd niby wiesz że ona wie co jest zdrowe
Odpisz
26 sierpnia 2019, 20:33
@knight_of_the_night: Bo jest je**nym kucharzem. Myślisz, że dobry mechanik wie tylko jak zrobić, że auto jeździło, ale już nie wie które np. paliwo jest lepszym wyborem?
Odpisz
Edytowano - 26 sierpnia 2019, 22:02
Tylko że mechanik samochodowy ma za zadanie sprawić, aby auto jeździło możliwie jak najlepiej, a paliwo ma wpływ na to jak auto jeździ.
Kucharz natomiast ma przede wszystkim zrobić samaczne i ładnie podane jedzenie. Zdrowotność potrawy nie ma za wiele wspólnego z jej smakiem, a tym bardziej z jej wyglądem. Zarówno może być niedrowe, ale smaczne i ładnie wyglądające danie, jak i zdrowe, ale niezbyt smaczne i byle jak podane. Jeżeli kucharz nie reklamuje swoich potraw jako zdrowe, to to nie leży w jego interesie aby dodatkowo sobie głowę tym zawracać i utrudniać sobie swoją pracę. Klient nie wymaga od niego przede wszystkim tego, wymaga on przede wszystkim smacznego posiłku
Odpisz
12 października 2019, 15:17
@knight_of_the_night: wSZYscy KucHArZe soM taCY saMI
Odpisz
12 października 2019, 16:11
@knight_of_the_night: we typie skończ pie**olić
Odpisz
26 sierpnia 2019, 02:22
Slyszlam gdzies ze gl9dwka to hest dobry de tox ale nw. Czy to prawda
Odpisz
26 sierpnia 2019, 01:41
Odpisz