Jak coś to na kanale Orchideli znajdziecie super przepis jak zrobić biszkopt (tylko 3 składniki czyli jajka, mąka i cukier opcjonalnie proszek do pieczenia, ale nigdy go nie dawałam i wychodziło) Bardzo polecam!
Nie trzeba być, to żaden branżowy żart. Po prostu w ten sposób nie wyjdzie ci biszkopt, tylko co najwyżej ucierane ciasto, a i to jak wiesz jak uratować takie niedające się ubić białka z żółtkami.
Jednak pewne podstawy warto znać. Na początku najlepiej eksperymentować na takim cieście do kubka, żeby zobaczyć co można zmieniać i na co, z czym jest lepsze, z czym gorsze, a do tego co jest niezbędne i nie można tego pomijać. W razie czego straty w produktach będą niewielkie, a chociaż poszerzysz wiedzę. Z grubsza przekłada się to na takie większe. Tylko nie radzę przeginać z ilością składników, bo jak ci zacznie rosnąć to możesz się naprawdę nieźle wystraszyć.
@Holandia: Umiem zagotować wodę w czajniku, zrobić jajecznicę (tylko czasami ze skorupkami) i podgrzać pierogi w mikrofalówce. Do przeżycia mi to wystarczy.
Komentarze
Odśwież23 lutego 2020, 22:31
Jak coś to na kanale Orchideli znajdziecie super przepis jak zrobić biszkopt (tylko 3 składniki czyli jajka, mąka i cukier opcjonalnie proszek do pieczenia, ale nigdy go nie dawałam i wychodziło) Bardzo polecam!
Odpisz
24 lutego 2020, 10:24
@Hiholatek: Bo proszku do pieczenia w nie daje się do biszkoptu wcale. Jeśli białka są dobrze ubite to biszkopt świetnie wyrośnie :D
Odpisz
24 lutego 2020, 08:01
Ehhh Hell's Kitchen pamiętam jak to zawsze oglądałem
Odpisz
23 lutego 2020, 21:31
@Konto usunięte: 4 dni po dodaniu komentarza usunął konto
Odpisz
23 lutego 2020, 21:48
@kurczak1122: bywa
Odpisz
19 lutego 2020, 20:26
Od dziś mi gotujesz.
Odpisz
19 lutego 2020, 19:50
niestety nie byłem w technikum gastronomicznym i nie kumam
Odpisz
19 lutego 2020, 19:54
Nie trzeba być, to żaden branżowy żart. Po prostu w ten sposób nie wyjdzie ci biszkopt, tylko co najwyżej ucierane ciasto, a i to jak wiesz jak uratować takie niedające się ubić białka z żółtkami.
Odpisz
19 lutego 2020, 19:55
@Holandia: a to może dlatego bo nie umiem gotować
Odpisz
Edytowano - 19 lutego 2020, 20:07
Jednak pewne podstawy warto znać. Na początku najlepiej eksperymentować na takim cieście do kubka, żeby zobaczyć co można zmieniać i na co, z czym jest lepsze, z czym gorsze, a do tego co jest niezbędne i nie można tego pomijać. W razie czego straty w produktach będą niewielkie, a chociaż poszerzysz wiedzę. Z grubsza przekłada się to na takie większe. Tylko nie radzę przeginać z ilością składników, bo jak ci zacznie rosnąć to możesz się naprawdę nieźle wystraszyć.
Odpisz
23 lutego 2020, 22:52
@Holandia: Umiem zagotować wodę w czajniku, zrobić jajecznicę (tylko czasami ze skorupkami) i podgrzać pierogi w mikrofalówce. Do przeżycia mi to wystarczy.
Odpisz
24 lutego 2020, 00:53
@NoWitam: a parówki?
Odpisz
24 lutego 2020, 01:24
@Rewolucjonista: każdy jejak powinien umieć je przyrządzać
Odpisz
Edytowano - 24 lutego 2020, 02:56
@Holandia: Tyle strzałek w dół dostał, że aż biedak usunął konto.
Odpisz