@MlodyKamil96: zależy od tolerancji, ja na przykład dla pieprzu mam ją na poziomie jedzenia ziaren pieprzu zamiast chipsów przy siedzeniu przed kompem. W takim wypadku pieprz, szczególnie czerwony świeżo mielony dodaje specyficznej słodyczy co się komponuje świetnie z mięsem i nie słodkimi owocami typu pomidor, papryka, ogórki. No a sól wyciąga smak z jedzenia więc bez niej sporo rzeczy nie ma smaku, jak np awokado albo nawet i pomidor. Z dwojga złego na kanapkę lepszy pieprz, bo z solą łatwo przesadzić i jak nie masz medycznych zaleceń żeby soli nie ograniczać, typu jesteś alkoholikiem z permanentną hiponatremią to lepiej to robić, a pieprz sam w sobie ma sporo przeciwutleniaczy a one są zawsze spoko. Chyba że żresz coś co po prostu trzeba posolić to wtedy wiadomo
A ja kiedyś postanowiłem być MASTERSZEFEM, i popieprzyłem sobie jajeczniczkę, ale nie tak, że "Troszku, troszku, potroszku...", Tylko: "JEB, JEB, JEB, żeby cała była czarna". Potem z tego wyszło takie g*wno że nie.
@Witrox16: tak samo jak ja kiedyś zjadałem pół cytryny naraz bez najmniejszego skrzywienia a teraz ciężko mi wytrzymać przy małym herbacianym plasterku
Komentarze
Odśwież12 lutego 2022, 19:45
Mam na odwrót
Odpisz
11 sierpnia 2020, 18:36
Chciałeś powiedzieć że pieprzysz kanapkę?
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:21
Co ku*wa, kto soli kanapkę, rozumiem jeżeli jest na niej pomidor, ale taką zwykłą, lol
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:25
Pewnie o to właśnie chodzi, tylko autor mema nie dopisywał nic o pomidorze bo po co
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:41
@NorseWarrior: nie pomyślałem że ktoś je se kanapkę od tak z samą szynką
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:56
@Filiposki: ja muszę tak jeść bo u mnie bieda aż piszczy, nawet masłem nie smaruję
Odpisz
11 sierpnia 2020, 10:12
no w sumie każda kanapka ma albo jakąś chorą ilość cukru albo soli
Odpisz
11 sierpnia 2020, 10:36
@Filiposki: Ale niekoniecznie je każdą kanapkę od tak z pomidorem.
Odpisz
11 sierpnia 2020, 10:38
jak byłam mała to jadłam kanapki z masłem i samą solą, bądź cukrem
Odpisz
11 sierpnia 2020, 11:59
taka z masłem i ogórkiem
Odpisz
11 sierpnia 2020, 13:06
lepiej solić niż pieprzyć. Co za zwyrol pieprzy kanapki
Odpisz
11 sierpnia 2020, 13:08
@MlodyKamil96: ja, pieprz dodaje trochę "pikantności" jak mam pieprz ognisty w domu to mogę całą kromkę tym obsypać
Odpisz
11 sierpnia 2020, 13:10
a sól daje kanapce słonego posmaku a lepiej by kanapka była słona niz oatra
Odpisz
11 sierpnia 2020, 13:11
@MlodyKamil96: ostry jest zawsze dobry
Odpisz
11 sierpnia 2020, 13:16
zazwyczaj nie bo niszczy smak
Odpisz
11 sierpnia 2020, 17:33
@MlodyKamil96: zależy od tolerancji, ja na przykład dla pieprzu mam ją na poziomie jedzenia ziaren pieprzu zamiast chipsów przy siedzeniu przed kompem. W takim wypadku pieprz, szczególnie czerwony świeżo mielony dodaje specyficznej słodyczy co się komponuje świetnie z mięsem i nie słodkimi owocami typu pomidor, papryka, ogórki. No a sól wyciąga smak z jedzenia więc bez niej sporo rzeczy nie ma smaku, jak np awokado albo nawet i pomidor. Z dwojga złego na kanapkę lepszy pieprz, bo z solą łatwo przesadzić i jak nie masz medycznych zaleceń żeby soli nie ograniczać, typu jesteś alkoholikiem z permanentną hiponatremią to lepiej to robić, a pieprz sam w sobie ma sporo przeciwutleniaczy a one są zawsze spoko. Chyba że żresz coś co po prostu trzeba posolić to wtedy wiadomo
Odpisz
11 sierpnia 2020, 11:59
A ja kiedyś postanowiłem być MASTERSZEFEM, i popieprzyłem sobie jajeczniczkę, ale nie tak, że "Troszku, troszku, potroszku...", Tylko: "JEB, JEB, JEB, żeby cała była czarna". Potem z tego wyszło takie g*wno że nie.
Odpisz
11 sierpnia 2020, 16:01
@mememe5: Aż mi przypomniałeś taki filmik na youtubie jak ktoś próbował odkurzaczem nadmiar pieprzu z jajecznicy wciągnąć
Odpisz
11 sierpnia 2020, 11:52
Opie, przypomniałeś/aś mi, jak nawaliłem przyprawy z chilli do jajecznicy
Odpisz
9 sierpnia 2020, 10:04
Ja kiedyś nawałem pieprzu do kanapek i mogłem to normalne zjeść. Teraz to się ograniczyłem do małej szczypty
Odpisz
11 sierpnia 2020, 10:06
@Witrox16: tak samo jak ja kiedyś zjadałem pół cytryny naraz bez najmniejszego skrzywienia a teraz ciężko mi wytrzymać przy małym herbacianym plasterku
Odpisz
9 sierpnia 2020, 08:44
Ja mam na odwrót, mogę przesolić i nadal jest dobra, ale jak poczuję chociaż trochę pieprzu, to podziękuję. Nienawidzę pieprzu.
Odpisz
9 sierpnia 2020, 09:49
@Rinna: też
Odpisz
9 sierpnia 2020, 09:52
@Rinna: też
Odpisz
9 sierpnia 2020, 09:47
Ja tam nie przepadam za pieprzem
Odpisz
9 sierpnia 2020, 08:20
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:22
Twój stary soli chleb
Odpisz
9 sierpnia 2020, 01:27
@zyl15: twoja stara smaży sól
Odpisz
9 sierpnia 2020, 05:00
@bananmlgdoge: twój młody mrozi cukier
Odpisz