Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Tak to bywa w świecie kwadratów
A teraz dasz strzałkę w górę
Co jest ze mną nie tak?
Kiedy maszyna ma lepiej od ciebie
Spokojnie! Tylko nie traćcie głowy, a wszystko będzie dobrze!
A myślałem, że to już nigdy nie nastąpi
Ta ostatnia nie jest zbyt lubiana
"Masz 20 lat i się nimi nie bawisz, więc im oddałam"
Ciężki żywot bogacza
No i fajrant
Nic to nic
Historia zatacza koło
Teraz Zygmunt na tym świecie główną rolę gra
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież26 lutego, 09:04
Dopiero teraz zobaczyłem że to tapeta
Odpisz
9 stycznia, 13:50
Sam szablon jest ciekawy
Odpisz
6 stycznia, 19:31
Jakby pizza, którą serwuje się w większości polskich restauracji przypominała w smaku tą włoską, to nie trzeba by było ketchupu.
Odpisz
6 stycznia, 19:50
@lordbaysel: zapraszam do mojego miejsca pracy, kubki smakowe by ci wyj...ło. Nie wkładaj wszystkich do jednego wora.
Odpisz
6 stycznia, 20:07
@Crln_7: Rozumiesz słowo większość? oznacza więcej niż 50% i mniej niż 100%, i wierzę że miałem już wystarczającą próbkę reprezentacyjną. We Włoszech też miałem okazję jeść pizzę, w jakiejś lokalnej restauracji wyglądającej na rodzinny biznes, w małej miejscowości, bez szczególnego natłoku turystów, z cenami typu 4 euro za Margheritę i ze smutkiem muszę stwierdzić że w niewielu miejscach była porównywalna i chyba nigdzie nie była lepsza. Najistotniejszą kwestią jest piec, który pozwala na bardzo krótkie pieczenie bardzo cienkiego ciasta, a drugą kwestią jest jakość produktów, i tu niestety niewiele da się zrobić bo włoskie pomidory są smaczniejsze od polskich, i o ile nie zmienisz nasłonecznienia w naszym kraju to nic z tym nie zrobisz.
Odpisz
7 stycznia, 23:57
@lordbaysel: Pizza to pizza. Po co się rozwodzić czy zrobiona w pięknej Italii ze świeżych produktów, upieczona w specjalnym piecu, z cienkim ciastem. Ja jeszcze nie trafiłem na obrzydliwą pizzę (a jadłem w 3 pizzeriach, zdarzyły się gotowe kupione w sklepie, które były serio dobre, robione samodzielnie z rodziną, więc wiele różnych jadłem). Jedne były lepsze, drugie gorsze. Nwm, może byłem w tych miejscach, które należą do mniejszości, ale po co narzekać "że większość restauracji w Polsce robi źle". Robią tak, jak jest popyt. Nie oszukujemy się, prawie każdy Polak jakby robił pizzę sam użyje keczupu zamiast specjalnego sosu pomidorowego, więc w restauracji robią tak jak ludzie jedzą w domach.
Chociaż w kwestii jedzenia to ja nie jestem jakiś wybredny, ale nie oceniam dania na zasadzie "powinno być inaczej, to powinno być, tego nie powinno, to za długo pieczone" tylko raczej patrząc na całokształt stwierdzam czy jest smaczne czy też nie. Jeśli coś w potrawie jest źle, ale dalej mówię, że ogólnie jest smaczne, to znaczy że w sumie ten mały szczegół nie był zły - gdyby na prawdę mi przeszkadzało nie powiedziałbym, że jest dobre.
A jeśli chodzi o kwestię produkcji pomidorów to ja się może nie znam, ale zwykła szklarnia (może nie pierwsza lepsza, ale na pewno da się stworzyć takie warunki jak we Włoszech) powinna załatwić sprawę. Po co jakieś nasłonecznienie mieszać w to?
Odpisz
8 stycznia, 00:24
@RoyalPigeon: Włoskie pomidory są mniej wodniste i bardziej słodkie, szklarnia ci nie wystarczy, bo temperatura będzie wyższa, ale ilość światła cały czas taka sama. Pizza w Polsce jest w większości przypadków ok, ale z reguły lepiej smakuje z dodatkowym sosem/ ketchupem. Natomiast Pizza bliżej włoskiego wykonania, mi osobiście bardziej odpowiada i dobrze komponują się z tradycyjnie podawaną do niej oliwą, właśnie ze względu na cienkie ciasto i intensywniejszy smak.
Odpisz
7 stycznia, 23:43
Makaron z keczupem brzmi serio źle. Sam nie próbowałem, nawet nie widziałem, ale jak o tym pomyślałem... Eeee. Może smak jakiś byłby, ale takie "nudne i puste" byłoby danie. Sam makaron z keczupem. Zero ciekawych smaków
Odpisz
6 stycznia, 22:06
Czy mogę prosić o szablon?
Odpisz
6 stycznia, 22:31
@Envrei: Tak
Odpisz
7 stycznia, 22:51
@Crln_7: więc: Proszę
Odpisz
7 stycznia, 22:52
@Envrei: nie mam
Odpisz
4 stycznia, 17:57
Zamiast koncentratu zrobić zupę na keczupie.
Znam taki przypadek
Odpisz
7 stycznia, 03:11
@Owado: teraz znasz dwa
Odpisz
7 stycznia, 10:39
@Owado: ja kiedyś mający ochotę na pomidorowa a był tylko rosół, nie mając koncentratu, dałem ketchup, jeszcze pikantny. Tak mi to zasmakowało że teraz robię tak mega często
Odpisz
Edytowano - 7 stycznia, 11:14
@Lekki69: cóż, mi nie posmakowało gdy spróbowałam, ale gusta są różne
Odpisz
6 stycznia, 19:52
Nie wiem o co wam chodzi, ja jem banany i pryncypałki z ketchupem
Odpisz
6 stycznia, 22:10
@Crln_7:
Odpisz
7 stycznia, 03:08
@Crln_7: ja jadam tosty z żółtym serem i dżemem oraz jabłka z ketchupem
Odpisz
7 stycznia, 10:57
@BloodyEyes:
Odpisz
4 stycznia, 14:02
Pizzę z keczupem jeszcze zrozumiem, ale makaron z keczupem?
Odpisz
4 stycznia, 14:03
@Darkord: A słyszałeś o oliwkach w keczupie?
Odpisz
Edytowano - 4 stycznia, 14:18
@KufelMleka: To najdziwniejszy pomysł jaki widziałam
Odpisz
4 stycznia, 15:17
@Darkord: jak zostaje makaron z obiadu, to na kolację można go podsmażyć na patelni i jeść z keczupem.
Wcześniej myślałem że to dziwne, ale smakuje
Odpisz
7 stycznia, 10:43
@Akosz: Po podsmażeniu możesz dodać do tego jajka na jajecznice i Zmiksować z makaronem, to z ketchupem jest naprawdę dobre :V
Odpisz
7 stycznia, 10:47
@Lekki69: tego jeszcze nie próbowałem, na pewno spróbuję
Odpisz
7 stycznia, 03:11
Ja tam jem wszystko z ketchupem
Odpisz
7 stycznia, 10:39
@BloodyEyes: Same
Odpisz
6 stycznia, 19:19
Są tacy ludzie?
Odpisz
7 stycznia, 03:10
@kreatywnylogin: dzień dobry
Odpisz
4 stycznia, 15:11
Ja jem obydwa z keczupem, i jest dobre.
Polecam ryż z keczupem robionym samodzielnie
Odpisz
4 stycznia, 15:14
@Akosz: 🤮🤮
Odpisz
4 stycznia, 15:16
@Bio_Jogurt: tylko radziłbym ten makaron ugotować, a później podsmażyć
Odpisz
4 stycznia, 22:38
@Akosz: 🤮🤮
Odpisz
6 stycznia, 19:34
@Bio_Jogurt: użycie emotek na Jeja uzasadnione
Odpisz
7 stycznia, 00:08
@Reda_Pl: ja używam ironicznie często 😎
Odpisz
7 stycznia, 03:09
@Akosz: ale to się zgadza, dobre jest
Odpisz
6 stycznia, 20:24
Jeśli pizza to tylko z sosem czosnkowym
A jak makaron to jest dobry z sosem śmietanowym
Odpisz
7 stycznia, 00:00
@Karumi_: a sos pomidorowy?
Odpisz
6 stycznia, 23:29
Ah, yes. U mnie nazywamy to "studenckie spaghetti".
Odpisz
6 stycznia, 23:28
Kto je pizzę z keczupem jest słaby AU
Odpisz
6 stycznia, 22:44
Sans je sam keczup
Odpisz
6 stycznia, 23:26
@Czlowiek_z_Podlasia: nyeh heh heh człowieku wpadłeś w moją pułapke.
Odpisz