@nwmniemampomyslu: A dokładniej Childe, jako boss może używać dwóch żywiołów i jeszcze może wysłać wieloryba na ciebie, a jako grywalna postać to dosyć ubogo
Jak ugotować ryż na sypko:
Przesypujemy ryż do miski i zalewamy wodą, mieszamy energicznie i gdy woda zmętnieje, wylewamy ją i zastępujemy nową porcją wody. Czynimy to tak długo, aż woda zrobi się krystalicznie czysta. W ten sposób, wypłukujemy z ryżu skrobię, która jest odpowiedzialna za kleistość ryżu. Porządnie przepłukany ryż będzie miał mięciutkie, sypkie ziarna po ugotowaniu.
Odcedzamy ryż.
Do garnka wlewamy oliwę i gdy się nagrzeje – zacznie pachnieć – wsypujemy ryż i leciutko podsmażamy, aż ziarna zeszklą się.
Dolewamy wody w proporcji jedna szklanka ryżu na półtorej szklanki wody. Solimy i po raz ostatni mieszamy. Gaz przykręcamy na najmniejszy ognień i gotujemy ryż pod przykryciem aż wchłonie wodę.
Nie mieszamy ryżu w trakcie gotowania, bo to powoduje, że ryż zrobi się kleisty.
Gdy ryż wchłonie wodę, wyłączamy gaz. W rondelku rozpuszczamy masło i polewamy ryż. Mieszamy delikatnie.
Garnek przykrywamy ręcznikiem i pokrywką. Czekamy jakieś piętnaście minut, aż ręcznik wchłonie wodę. Ręcznik można zastąpić gazetą, też dobrze wchłania wilgoć.
@warmar: Składniki :
4 sznycle z indyka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki sezamu
1 duże jajko
sól, pieprz
Dodatkowo :
olej do smażenia
Jak zrobić sznycle z indyka w sezamowej panierce :
Sznycle lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem, wysypać na talerz. W głębokim talerzu rozmącić jajko. Sznycle obtaczać najpierw w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, aż ładnie się zarumienią z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Komentarze
Odśwież7 sierpnia 2021, 14:28
W NFS jest na odwrót ale nie zawsze
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:22
Ahh Detroit, spędziłem wiele dobrych godzin przy tym.
Odpisz
6 sierpnia 2021, 22:36
@Crln_7: ja też, nawet mam platynę :3
Odpisz
6 sierpnia 2021, 23:31
@Ami_Gami4: Chciałbym platynke też zdobyć
Odpisz
6 sierpnia 2021, 23:40
@Crln_7: Szczerze mówiąc warto zdobyć, ta gra jest świetna
Odpisz
6 sierpnia 2021, 23:06
nieprawda, vergil w dmc5 jako grywalna postać nadal jest epicki
Odpisz
6 sierpnia 2021, 01:24
Genshin impact be like:
Odpisz
6 sierpnia 2021, 14:15
@nwmniemampomyslu: rel
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:08
@nwmniemampomyslu: A dokładniej Childe, jako boss może używać dwóch żywiołów i jeszcze może wysłać wieloryba na ciebie, a jako grywalna postać to dosyć ubogo
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:11
Baal ma być supportem
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:15
@nwmniemampomyslu: Wcale mnie to nie dziwi, dwa poprzednie archony również są supportami
Odpisz
6 sierpnia 2021, 21:14
@nwmniemampomyslu: prawdziwe
Odpisz
6 sierpnia 2021, 19:16
HHSHSHSHSHSHSH Connor!
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:50
Składniki:
1 szklanka ryżu
1 1/2 szklanki wody
szczypta soli
1 łyżka oliwy
2 łyżki masła
Jak ugotować ryż na sypko:
Przesypujemy ryż do miski i zalewamy wodą, mieszamy energicznie i gdy woda zmętnieje, wylewamy ją i zastępujemy nową porcją wody. Czynimy to tak długo, aż woda zrobi się krystalicznie czysta. W ten sposób, wypłukujemy z ryżu skrobię, która jest odpowiedzialna za kleistość ryżu. Porządnie przepłukany ryż będzie miał mięciutkie, sypkie ziarna po ugotowaniu.
Odcedzamy ryż.
Do garnka wlewamy oliwę i gdy się nagrzeje – zacznie pachnieć – wsypujemy ryż i leciutko podsmażamy, aż ziarna zeszklą się.
Dolewamy wody w proporcji jedna szklanka ryżu na półtorej szklanki wody. Solimy i po raz ostatni mieszamy. Gaz przykręcamy na najmniejszy ognień i gotujemy ryż pod przykryciem aż wchłonie wodę.
Nie mieszamy ryżu w trakcie gotowania, bo to powoduje, że ryż zrobi się kleisty.
Gdy ryż wchłonie wodę, wyłączamy gaz. W rondelku rozpuszczamy masło i polewamy ryż. Mieszamy delikatnie.
Garnek przykrywamy ręcznikiem i pokrywką. Czekamy jakieś piętnaście minut, aż ręcznik wchłonie wodę. Ręcznik można zastąpić gazetą, też dobrze wchłania wilgoć.
Ryż gotowy do podawania. Smacznego!
Odpisz
6 sierpnia 2021, 17:06
@mafiabenio:
Odpisz
6 sierpnia 2021, 17:09
@warmar: Składniki :
4 sznycle z indyka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki sezamu
1 duże jajko
sól, pieprz
Dodatkowo :
olej do smażenia
Jak zrobić sznycle z indyka w sezamowej panierce :
Sznycle lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem, wysypać na talerz. W głębokim talerzu rozmącić jajko. Sznycle obtaczać najpierw w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, aż ładnie się zarumienią z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Odpisz
6 sierpnia 2021, 18:38
@mafiabenio:
Odpisz
6 sierpnia 2021, 17:38
Connor, słyszysz mnie?
Connor?
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:29
Było z innym szablonem
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:34
To nie znaczy że było
Odpisz
6 sierpnia 2021, 16:46
ok
Odpisz