@roooomek: Gdybym próbował to oceniać na oko, to jadłbym makaron prawie surowy. A gdybym co chwilę próbował czy jest już dość miękki, to musiałbym się sporo namęczyć żeby uniknąć oparzeń trzeciego stopnia na mordzie.
@Mijak: Sposób mojej babci. Gotuj makaron aż w całości zniknie pod wodą. Mieszaj,żeby się nie przykleił do dna. Kiedy co jakiś czas sprawdzaj czy jest już miękki. Jak? Wyjmij trochę widelcem, oblej letnią wodą i spróbuj. Będziesz wtedy wiedzieć idealnie czy już git czy nie.
Komentarze
Odśwież17 sierpnia 2021, 11:31
Miałam tak z przepisem na ciasto na opakowaniu któregoś składnika
Odpisz
14 sierpnia 2021, 22:37
Nie rel ja gotuje póki jest wystarczająco miękki
Odpisz
15 sierpnia 2021, 04:39
@roooomek: Gdybym próbował to oceniać na oko, to jadłbym makaron prawie surowy. A gdybym co chwilę próbował czy jest już dość miękki, to musiałbym się sporo namęczyć żeby uniknąć oparzeń trzeciego stopnia na mordzie.
Odpisz
Edytowano - 15 sierpnia 2021, 11:39
@Mijak: mi zawsze jak gotuje według paczki to wydaje się za twardy i muszę go jeszcze tak z 8 min gotować
Odpisz
16 sierpnia 2021, 14:08
@Mijak: Sposób mojej babci. Gotuj makaron aż w całości zniknie pod wodą. Mieszaj,żeby się nie przykleił do dna. Kiedy co jakiś czas sprawdzaj czy jest już miękki. Jak? Wyjmij trochę widelcem, oblej letnią wodą i spróbuj. Będziesz wtedy wiedzieć idealnie czy już git czy nie.
Odpisz
16 sierpnia 2021, 09:25
rel
Odpisz
16 sierpnia 2021, 08:18
nie rel, gotuję aż bedzie mi się wydawał wystarczająco ugotowany
Odpisz
15 sierpnia 2021, 21:39
Szablon poproszę
Odpisz
14 sierpnia 2021, 22:49
re
Odpisz
14 sierpnia 2021, 22:21
Ileż to razy...
Odpisz