@obeniksus: Ja zawsze zdejmuję te białe, ale nie w 100%, bo dużo czasu to zabiera. Głównie te największe białe z grzbietu obieram i ze spodu. Fajnie to się ściąga jak jeszcze nierozdzielona mandarynka jest, znaczy jak masz połowę albo ćwiartkę, a nie jeden kawałek.
Komentarze
Odśwież1 lutego 2023, 00:48
Mam go [wolnego czasu] "trochę" w kieszeni.
Odpisz
7 grudnia 2021, 16:59
Ja lubię albedo
Odpisz
5 grudnia 2021, 18:19
Białe daje smak change my mind
Odpisz
7 grudnia 2021, 12:40
to zrób takie coś i zjedz samo białe
Odpisz
7 grudnia 2021, 16:17
@rickimorty: chodzi o połączenie
Odpisz
5 grudnia 2021, 15:39
To wygląda jak pie....ony śmiej-żelek
Odpisz
6 grudnia 2021, 07:10
@olimpicYT3356: a co jeśli to jest?
Odpisz
5 grudnia 2021, 21:32
Ja tak nie mogę, bo zanim całą obiorę, robi sie dziura i mam mokre i klejące sie ręce.
Odpisz
5 grudnia 2021, 15:55
Udało się
Odpisz
5 grudnia 2021, 18:40
@Gryffonka_1: i smaczna była?
Odpisz
5 grudnia 2021, 19:32
@pawelec323232e2: najlepsza jaką jadłam
Odpisz
5 grudnia 2021, 20:23
@Gryffonka_1: gg
Odpisz
5 grudnia 2021, 20:23
Perfect mandarańcza slice
Odpisz
4 grudnia 2021, 20:54
Czyli ktoś, poza mną, robi to za każdym razem?
Odpisz
5 grudnia 2021, 00:57
@obeniksus: zajebiste są wtedy te mandarynki, tylko faktycznie dużo czasu to zabiera,, zwłaszcza jak nie chce sie jej totalnie rozpie....ić
Odpisz
Edytowano - 5 grudnia 2021, 14:08
@obeniksus: też tak robię. Nie za każdym razem ale w 80 do 90%
Odpisz
Edytowano - 5 grudnia 2021, 14:42
@obeniksus: Ja zawsze zdejmuję te białe, ale nie w 100%, bo dużo czasu to zabiera. Głównie te największe białe z grzbietu obieram i ze spodu. Fajnie to się ściąga jak jeszcze nierozdzielona mandarynka jest, znaczy jak masz połowę albo ćwiartkę, a nie jeden kawałek.
Odpisz
5 grudnia 2021, 16:27
@obeniksus: ja na przykład
Odpisz
5 grudnia 2021, 16:27
Ja zawsze najpierw dół wygrywałem zębami a potem 2 warstwy rozkładałam i dopiero wtedy odrywałam tą górną część.
Odpisz
5 grudnia 2021, 15:00
Też tak jem mandarynki
Odpisz
5 grudnia 2021, 14:18
Mandarynki z puszki mają skórkę rozpuszczoną i nie trzeba obierać
Odpisz
5 grudnia 2021, 12:39
no w ch*j czasu zajmuje ale efekt końcowy jest bardziej niż warty
Odpisz
Edytowano - 4 grudnia 2021, 21:10
A to czasem nie tak że jak zdejmie się to białe to owoc się rozwala?
Odpisz
4 grudnia 2021, 21:33
@Domkri: nie
Odpisz
4 grudnia 2021, 20:35
To to nie jest żelek :o
Odpisz
4 grudnia 2021, 20:14
Gość pewnie zdrapuje ten kawałek papierku który zostaje na krówce
Odpisz
4 grudnia 2021, 20:17
z papierkiem lepsze
Odpisz