@janekelo: Nie ma problemu: Otwierasz opakowanie zupki chińskiej. Następnie wyjmujesz makaron i wkładasz do miski. W zależności od preferencji może być połamany, bądź w całości. Dalej otwierasz woreczek z przyprawami i występujesz go na makaron. Podobnie robisz z tłuszczem w woreczku. Całość zalewasz gorąca wodą. Wymieszaj dobrze, by przyprawy rozprowadzony się w wodzie. Przykryj pokrywką, bądź talerzem. Po kilku minutach (3-5) produkt jest gotowy do spożycia.
@Ooonv: Ma to podwójne znaczenie. Po pierwsze temperatura wody nie podlega tak szybko wychłodzeniu. Po drugie więcej wody zostaje w naczyniu(nie wyparowuje na zewnątrz). Połączenie tych dwóch rzeczy sprawia, że makaron staje się miększy i lepszy w smaku oraz lepiej chłonie aromat zupki.
Komentarze
Odśwież15 maja, 14:56
A co miał ci powiedzieć? przepis na zupkę chińską?
Odpisz
15 maja, 19:59
@Pomiot: chętnie
Odpisz
15 maja, 20:05
@janekelo: Nie ma problemu: Otwierasz opakowanie zupki chińskiej. Następnie wyjmujesz makaron i wkładasz do miski. W zależności od preferencji może być połamany, bądź w całości. Dalej otwierasz woreczek z przyprawami i występujesz go na makaron. Podobnie robisz z tłuszczem w woreczku. Całość zalewasz gorąca wodą. Wymieszaj dobrze, by przyprawy rozprowadzony się w wodzie. Przykryj pokrywką, bądź talerzem. Po kilku minutach (3-5) produkt jest gotowy do spożycia.
Odpisz
15 maja, 20:27
@Jefte: ale po co stepować przyprawy
Odpisz
16 maja, 14:38
@gelo1238: dla lepszego bukietu aromatów
Odpisz
16 maja, 23:28
@Jefte: Czemu trzeba czymś przykryć?
Odpisz
17 maja, 11:06
@Ooonv: Ma to podwójne znaczenie. Po pierwsze temperatura wody nie podlega tak szybko wychłodzeniu. Po drugie więcej wody zostaje w naczyniu(nie wyparowuje na zewnątrz). Połączenie tych dwóch rzeczy sprawia, że makaron staje się miększy i lepszy w smaku oraz lepiej chłonie aromat zupki.
Odpisz
17 maja, 11:36
@Jefte: dziękuję za przepis. Teraz mogę zjeść zupkę hińskom
Odpisz
17 maja, 11:50
@janekelo: Smacznego, udanej przygody z kuchnią typu instant.
Odpisz
Edytowano - 17 maja, 11:57
@Jefte: ja wole chrupiacy makaron xD
Ej a pokrywke trzeba zdjąć przed spożyciem?
Odpisz
17 maja, 15:33
@gelo1238: Jeżeli masz taką otwierana z boku, to nie musisz.
Odpisz
18 maja, 07:22
@Jefte: Ooooo. :o Ma to sens.
Odpisz
15 maja, 19:49
też bym tak zrobił
Odpisz
15 maja, 15:05
Rel
Odpisz