Chodzi o to, że akroleina powstaje z tłuszczy w wysokiej temperaturze i jest toksyczna
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Skubaniutki
Witam, szukam żony, niepalący, uległy
Zgadza się ukradłem z zagranicy
Typowy kibic [wstaw drużynę]
Jest dobrze? Jest tanio.
Pomidorek
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież27 października 2022, 23:05
Albo jestem za głupi na tego mema albo po prostu przespałem biologię
Jest duża szansa, że oba
Odpisz
28 października 2022, 09:27
@PanPiernik: Jak smażysz w za wysokiej temperaturze na oliwie z oliwek to wydziela się trujący gaz i możesz umrzeć
Odpisz
28 października 2022, 10:47
@Myszkapl: to już musiałem tyle razy umrzeć skoro jem nalesniory z tym smażąc na dużym gazie na patelni
Odpisz
28 października 2022, 11:18
@pawelec323232e2: Może je smażysz krótko
Na maśle też możesz sobie jajko smażyć i nic Ci nie będzie, ale jak smażysz dłuzej to się pali i śmierdzi akroleiną
Odpisz
29 października 2022, 22:24
@pawelec323232e2: przy zwyczajnym smażeniu osiągnięcie toksycznych stężeń jest niemożliwe, aczkolwiek ciągle pozostaje rakotwórcza, więc lepiej nie inchalować się powietrzem znad patelni
Odpisz
30 października 2022, 05:38
@Komutor: o kurde, zawsze się inhaluje
Odpisz
29 października 2022, 21:47
Litrówka w tytule. Powinno być "z tłuszczów"
Odpisz
28 października 2022, 00:03
Kto?
Odpisz
27 października 2022, 23:10
"🤓"
Odpisz
Edytowano - 27 października 2022, 22:59
i tak mniejsze zło w wyborze między oliwą a olejem
Odpisz