@Midonik: Lepsza w smarowaniu, ale nie umiem przejść obojętnie obok tego że smakuje względem masła tak jak wyrób czekoladopodobny względem czekolady :/
@czekolado_man: Nie polecam, trzeba wiedzieć co się robi, by to wypróbować powinno się co sekundy wyłączać mikrofale by obliczyć siłę z jaką twoją mikrofalówka topi obecne masło. Za długo o 2 sekundy i masz zalaną tłuszczem mikrofale.
@Midonik: Chleb z margaryną?! Co to za abominacja? Różnica między margaryną a masłem jest taka, że masło jest pochodzenia zwierzęcego. Powstaje ze śmietany, a ta powstaje z mleka krowiego. Zaś margaryna jest pochodzenia roślinnego.
Lecz generalnie to masło służy do smarowania i do zrobienia np. jajecznicy czy omletu.
Margaryna służy zaś jedynie by produkty mięsne zrobić i usmażyć.
Tak przynajmniej jest u mnie.
Tak się chleba masłem NIE smaruje.
Żeby posmarować chleb to wyjmujecie masło przed nastaniem świtu, żeby zrobiło się miękkie. Natomiast jeśli nie macie czasu na czekanie aż masło zrobi się miękkie to możecie skrobać masło. Wtedy będziecie mogli zeskrobanymi, małymi, cienkimi kawałkami masła posmarować chleb. Czynność skrobania masła powtarzacie aż do posmarowania kromki chleba całkowicie.
Proste i pomocne.
@Polymorphism1: Ja bym bardzo chętne tak robił, ale mój przypadek jest o tyle szczególny, że uwielbiam planować, ale jestem beznadziejny potem w trzymaniu się tych planów :x
Komentarze
Odśwież30 stycznia, 14:33
Dlatego używam margaryny, życie jest za krótkie
Odpisz
30 stycznia, 14:35
@Midonik: Lepsza w smarowaniu, ale nie umiem przejść obojętnie obok tego że smakuje względem masła tak jak wyrób czekoladopodobny względem czekolady :/
Odpisz
30 stycznia, 15:09
@DobraMorda: ja tam nie czuję różnicy
Odpisz
30 stycznia, 15:13
@Midonik: W takim razie jesteś wybrańcem, który na przestrzeni całego życia zaoszczędzi na tym poważne pieniądze.
Odpisz
30 stycznia, 20:32
@DobraMorda: Próbowałeś Ramy ? Jest naprawdę dobra.
Odpisz
30 stycznia, 20:37
@Darwidx: No próbowałem, ale czy ja wiem czy taka pyszniutka ona jest
Odpisz
30 stycznia, 20:42
@DobraMorda: A to ? Sam nie lubię ale może Ci się spodoba. Jak nie no to pozostaje się męczyć z masłem.
Odpisz
31 stycznia, 01:49
@Darwidx: Wezmę to pod uwagę przy najbliższych zakupach
Odpisz
31 stycznia, 12:00
@DobraMorda: Może spróbuj mieszankę masła z olejem. Szybciej mięknie, a nie smakuje tak źle jak margaryna.
Odpisz
31 stycznia, 12:36
@DobraMorda: włóż masło do mikrofalówki na jakieś 10 sekund
Odpisz
31 stycznia, 12:37
@czekolado_man: Nie polecam, trzeba wiedzieć co się robi, by to wypróbować powinno się co sekundy wyłączać mikrofale by obliczyć siłę z jaką twoją mikrofalówka topi obecne masło. Za długo o 2 sekundy i masz zalaną tłuszczem mikrofale.
Odpisz
31 stycznia, 12:46
@Darwidx: ale sam w sobie patent na mikrofalę działa. Wystarczy dopasować się do mocy mikrofalówki. Napisałem 10 sekund dla przykładu
Odpisz
31 stycznia, 14:09
@czekolado_man: Ogólnie tak ale sam czas należy bardzo regulować, więc od razu napisałem, by nie miał problemu.
Odpisz
6 lutego, 03:55
@Midonik: Chleb z margaryną?! Co to za abominacja? Różnica między margaryną a masłem jest taka, że masło jest pochodzenia zwierzęcego. Powstaje ze śmietany, a ta powstaje z mleka krowiego. Zaś margaryna jest pochodzenia roślinnego.
Lecz generalnie to masło służy do smarowania i do zrobienia np. jajecznicy czy omletu.
Margaryna służy zaś jedynie by produkty mięsne zrobić i usmażyć.
Tak przynajmniej jest u mnie.
Odpisz
6 lutego, 03:48
Tak się chleba masłem NIE smaruje.
Żeby posmarować chleb to wyjmujecie masło przed nastaniem świtu, żeby zrobiło się miękkie. Natomiast jeśli nie macie czasu na czekanie aż masło zrobi się miękkie to możecie skrobać masło. Wtedy będziecie mogli zeskrobanymi, małymi, cienkimi kawałkami masła posmarować chleb. Czynność skrobania masła powtarzacie aż do posmarowania kromki chleba całkowicie.
Proste i pomocne.
Odpisz
5 lutego, 03:35
Na 10 sekund do mikrofali. Ewentualnie robiąc herbatę można potrzymać nad czajnikiem parę sekund.
Odpisz
1 lutego, 22:04
Prawda
Odpisz
1 lutego, 07:27
Ja jak sobie przy okazji robię herbatkę w czajniku do jedzenia, to przykładam do niego masło i z wierzchu robi się roztopione
Odpisz
31 stycznia, 21:53
Z białym chlebem najgorzej.
Odpisz
31 stycznia, 14:04
Wystarczy podgrzać nóż na kuchence
Odpisz
31 stycznia, 14:06
@MlodyKamil96: bombowy pomysł!
Odpisz
31 stycznia, 12:43
Nie lubię margaryny. Team masło.
Odpisz
31 stycznia, 12:37
Rel
Odpisz
31 stycznia, 11:19
To wyjmij margarynę ja pie....e. Zainwestuj w maselniczke
Odpisz
31 stycznia, 10:04
Wystarczy mieć maselniczkę i trzymać masło poza lodówką.
Odpisz
30 stycznia, 14:54
to się kroi na plastry i kładzie na tych kromkach
Odpisz
30 stycznia, 15:09
@Drag_on: Podobno można też na tarce zetrzeć, ale mi z tego jedno wielkie gówno wychodzi tak szczerze
Odpisz
30 stycznia, 15:08
Dlatego odgrzewam masło w mikrofalówce
Odpisz
30 stycznia, 14:28
Poli jest jak: 🤓☝️
Odpisz
30 stycznia, 14:39
@Gooddude: Poly przestałaby istnieć, gdyby każdy ją ignorował. A raczej jego, bo to facet lol!
Odpisz
30 stycznia, 14:21
bo masło się wyjmuję jakiś czas wcześniej
Odpisz
30 stycznia, 14:33
@Polymorphism1: Ja bym bardzo chętne tak robił, ale mój przypadek jest o tyle szczególny, że uwielbiam planować, ale jestem beznadziejny potem w trzymaniu się tych planów :x
Odpisz