No cuż to prawda chemia jest zła ale konserwanty nie bo pamiętam jak byłem na weselu to wędlina i a w sumie wszystko czarniało na oczach . A dodatkowo cena w takich sklepach jest większa niż w supermarketach bo trzeba z czegoś zarabiać przez co ceny są większe 2/3 krotnie . A też możliwe że ich wyroby mięsne nie cieszyły się dobrą sławą ze zględu na jakość , możliwe że źle smakowały przez co nic z nimi nie można było zrobić , może były nie zbyt mięsne takie ciapkowate lub jak napisałem wcześniej były drogie i krótko miały stan jadalności .
no niestety taka prawda, lecz to nie do końca wina ludzi, większość ludzi ma zarobki jakie ma, szczególnie na emeryturze gdzie cały hajs leci na leki, i właśnie tez o to chodzi
kupujesz tanie gowno z supermarketu, nawet głupie warzywa które jak masz warunki możesz sobie samemu posadzić i wiesz ze to jest zdrowe bez żadnej je**nej najgorszej chemi zeby moglo leżeć w sklepie tydzien, efekt spożycia takiej chemi w nadmiarze? nasz organizm to nie niszczarka ze przemieli wszystko bez zadnego uszczerbku.
a po krótce
jesz gowno z chemia>zakwaszenie organizmu>zakwaszenie organizmu to idealne warunki dla rozwoju nowotworu i innych chorób
wiec na starość i tak czy siak wydajesz ten je**ny hajs na leki i musisz dalej jeść to gowno
niestety ale na zdrowiu nie warto oszczędzać, wszystko dla ludzi ale w umiarze.
Napewno z własnej woli żywie się badziewiem z biedronki... Autor tej kartki jest skończonym debilem... Ludzie liczą każdy grosz żeby wyżyć do końca miesiąca a ten królewicz ma ból dupy bo nikt u niego nie kupował.Strasznie mnie taka postawa wk*****
Bo przecież wszystko co chemiczne jest złe... ale w sumie do peklowania używa się konserwantów, sól to też konserwant alkohol tak samo i dym wędzarniczy konserwuje żarcie. Nie rozumiem dlaczego ludzie bez podstawnie uważają, że każdy konserwant to zło, choć to że sk*rwiele z większych firm lecą tylko na hajs i używają najtańszej i najgorszej chemi to już inna sprawa. Dlaczego kupujemy cukier waNILInowy ponieważ laska wanili kosztuje 14zł, a waniline można pozyskać nawet z gówna zwierząt które żywią się resztkami tych roślin.
Komentarze
Odśwież28 lipca 2016, 21:30
Smutna prawdo o cebuli :(
Odpisz
23 lipca 2016, 23:22
Ciekawe co wybierze większość Polaków,chemiczne gówno za 15zł/kg,czy dobre swojskie wędliny za 40zł/kg?
Odpisz
28 lipca 2016, 13:09
@Menek: KTOŚ CI SZCZELA W STOPY!
Odpisz
28 lipca 2016, 10:26
(*)
Odpisz
23 lipca 2016, 23:32
No cuż to prawda chemia jest zła ale konserwanty nie bo pamiętam jak byłem na weselu to wędlina i a w sumie wszystko czarniało na oczach . A dodatkowo cena w takich sklepach jest większa niż w supermarketach bo trzeba z czegoś zarabiać przez co ceny są większe 2/3 krotnie . A też możliwe że ich wyroby mięsne nie cieszyły się dobrą sławą ze zględu na jakość , możliwe że źle smakowały przez co nic z nimi nie można było zrobić , może były nie zbyt mięsne takie ciapkowate lub jak napisałem wcześniej były drogie i krótko miały stan jadalności .
Odpisz
28 lipca 2016, 09:46
I te błędy...
Odpisz
28 lipca 2016, 08:50
no niestety taka prawda, lecz to nie do końca wina ludzi, większość ludzi ma zarobki jakie ma, szczególnie na emeryturze gdzie cały hajs leci na leki, i właśnie tez o to chodzi
kupujesz tanie gowno z supermarketu, nawet głupie warzywa które jak masz warunki możesz sobie samemu posadzić i wiesz ze to jest zdrowe bez żadnej je**nej najgorszej chemi zeby moglo leżeć w sklepie tydzien, efekt spożycia takiej chemi w nadmiarze? nasz organizm to nie niszczarka ze przemieli wszystko bez zadnego uszczerbku.
a po krótce
jesz gowno z chemia>zakwaszenie organizmu>zakwaszenie organizmu to idealne warunki dla rozwoju nowotworu i innych chorób
wiec na starość i tak czy siak wydajesz ten je**ny hajs na leki i musisz dalej jeść to gowno
niestety ale na zdrowiu nie warto oszczędzać, wszystko dla ludzi ale w umiarze.
Odpisz
28 lipca 2016, 08:22
Podajcie temu Panu maść na bòl dupy
Odpisz
24 lipca 2016, 00:09
Napewno z własnej woli żywie się badziewiem z biedronki... Autor tej kartki jest skończonym debilem... Ludzie liczą każdy grosz żeby wyżyć do końca miesiąca a ten królewicz ma ból dupy bo nikt u niego nie kupował.Strasznie mnie taka postawa wk*****
Odpisz
23 lipca 2016, 23:09
Bo przecież wszystko co chemiczne jest złe... ale w sumie do peklowania używa się konserwantów, sól to też konserwant alkohol tak samo i dym wędzarniczy konserwuje żarcie. Nie rozumiem dlaczego ludzie bez podstawnie uważają, że każdy konserwant to zło, choć to że sk*rwiele z większych firm lecą tylko na hajs i używają najtańszej i najgorszej chemi to już inna sprawa. Dlaczego kupujemy cukier waNILInowy ponieważ laska wanili kosztuje 14zł, a waniline można pozyskać nawet z gówna zwierząt które żywią się resztkami tych roślin.
Odpisz
23 lipca 2016, 23:09
Czyli jemy kał z domestosem? Dla mnie spoko...
Odpisz
23 lipca 2016, 22:50
[*]
Odpisz