A może chodzi o czas przygotowywania?
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Szanuję ich najmocniej
Szykuje się ciekawa współpraca
Taktyk
Ta jest dużo lepsza
U nich za coś takiego jest krzesło elektryczne
I to jest fakt
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież18 listopada 2020, 14:32
Ale każda pizza to fast food lub kebab na płasko
Odpisz
27 października 2020, 20:45
Uwaga, pizza ma 2 rodzaje. Amerykanska (nowo jorska) i wloska. Wloska pizza to typowa pizza tradycyjna a amerykanska ma najrozniejsze dodatki. Sam przepis jest podobny i zajmuje bodajze 2 dni poniewaz ciasto musi odstac 24-48h zeby bylo lepsze. Jest nazywana fast foodem poniewaz w ameryce jest ona juz gotowa a ty tylko prosisz o kawalek, nie robia ci jej na zamowienie, ona juz jest gotowa wiec w zasadzie dostajesz ja w 2 min
Odpisz
27 października 2020, 20:45
@Piotreksulk: swoja droga polecam wam robic ciasto 2 dni, raz tak zrobilem, gdy ciasto odstalo te 48h bylo wrecz doskonale, polecam
Odpisz
28 października 2020, 18:46
@Piotreksulk: A masz przepis na to ciasto? w sensie jakie składniki i ich proporcje.
Odpisz
28 października 2020, 22:17
@SerdeczneWitam: a ciasto proste, ogolnie to same drozdze, oliwa, sol, cukier i woda. 250ml wody, 0.5kg maki, lyzeczka cukru, pol lyzeczki soli ale mozna minimalnie zmienic do smaku, kapka oliwy i 30g drozdzy. Drozdze mieszasz z odrobina wody i cukrem i odstawiasz az pojawi sie piana. W tym czasie do miski dajesz make, reszte wody i oliwe, dodajesz drozdze i mieszasz, po lekkim wymieszaniu dajesz sol i mieszasz do uzyskania jednolitej masy. Do miski wlewasz odrobine oliwy i rozprowadzasz ja po sciankach (az do samej gory) i wsadasz ciasto podzielone ma kulki (oliwa jest po to by nie przywarlo i zeby dostalo troszke wiecej smaku). Przykrywasz folia i odstawiasz do lodowki do 48h. Im dluzej tym bardziej puszyste ciasto. Po wszystkim wyciagasz kulki i formujesz pizze, najlepiej uzywac tylko rak, bez walka i starac sie nie ucinac ciasta. Im wiecej ucinasz czy ugniatasz walkiem, tym mniek puszyste. Gdy masz uformowane ciasto (osobiscie polecam jak najciensze z duza iloscia sosu bo wtedy rozplywa sie w ustach ale to wszystko kwestia gustu) kladziesz je na najlepiej rozgrzana blache wysmarowana oliwa i dajesz skladniki, nie zaluj sera bo bedzie sucha. Pieczesz wedle uznania, byleby nie bylo surowe. Komentarz dlugi ale przepis prosty. Polecam
Odpisz
29 października 2020, 13:16
@Piotreksulk: Bardzo dziękuję ^^
Odpisz
27 października 2020, 21:18
Zacznijmy od tego, że na pizzę trzeba trochę czasu poświęcić, więc nazwa "fast food" trochę nie pasi. Jak wy sądzicie?
Odpisz
28 października 2020, 10:07
@ZYCIE_MOIM123ZYCIEM: no fast foodem to nie jest to na pewno
Odpisz
27 października 2020, 17:26
Pizza:
-Ciasto z którego można zrobić chleb
-sos pomidorowy
-starty ser
-dodatki np. Salami, szynka, pieczarki, itp
Ale od nawet jednego kawałka nawet na mieciąc ludzie tyją
Odpisz
24 października 2020, 21:36
A wiecie, że we Włoszech pizza to jedzenie dla biednych?
Odpisz
23 października 2020, 15:26
Dla mnie fastfood to jedzenie które robimy 5-15 min nie 30 (jak pizzę)
Odpisz
23 października 2020, 15:29
@onui2: a jak robimy je minute to co wtedy lol
Odpisz
Edytowano - 23 października 2020, 15:31
@antonippp: Super-duper fastfood.
Odpisz
23 października 2020, 15:32
@antonippp: jakby nadal fastfood, 5 definiuje jako granicę górną
Odpisz
23 października 2020, 15:32
@starmagedon: lol
Odpisz
23 października 2020, 15:33
@onui2: a 15 minut to jaka granica jest
Odpisz
Edytowano - 23 października 2020, 15:34
@onui2: Jak coś to ciasto do pizzy, żeby było dobre musi odleżeć 20 godzin
Odpisz
23 października 2020, 15:54
@Rozwydrzony_bachor_2: ja wolę zrobić w 30 min i potem upiec
Odpisz
23 października 2020, 15:54
@antonippp: to jest moja granica
Odpisz
Edytowano - 23 października 2020, 16:20
@antonippp: granica górniejsza
Odpisz