Tylko swojskie jadło jest naprawdę dobre
Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.
Biedny Cheems
Smutku dużo
To najpiękniejszy bufet, jaki widziałem!
Tak to jest
Nic to nic
Teraz Zygmunt na tym świecie główną rolę gra
Teraz już znasz różnicę
Złoto
No i fajrant
To będzie ciekawa walka
Spokojnie! Tylko nie traćcie głowy, a wszystko będzie dobrze!
Przychodzę z problemem
NIE ZNAM TYPA
Zobacz więcej popularnych memów
Komentarze
Odśwież9 listopada 2020, 11:25
Obydwaj to w sumie grubasy, więc ani tego ani tego nie jadłbym.
Odpisz
9 listopada 2020, 11:30
@starmagedon: Cokolwiek żresz i nie zachowujesz ujemnego na przemian ze stałym bilansu energetycznego, to zgrubniesz.
Odpisz
9 listopada 2020, 11:31
@KufelMleka: Prawda, tylko, że "swojskie" polskie jadło jest niezwykle tłuste i ciężkostrawne. Zwykły niewielki kotlecik schabowy ma jakieś 400 kalorii.
Odpisz
9 listopada 2020, 11:37
@KufelMleka: Ideana interpretacja
Odpisz
Edytowano - 9 listopada 2020, 11:48
@starmagedon: Schabowy to jedzenie współczesne, a swojskie jadło to będą pieczenie na dziko, sosy grzybowe, zupy szczawiowe, barszczowe, jajeczne, groszkowe i mroźnikowe, to chleby razowe i drożdżowe, to różnorodne kasze, gryczana, pęczak, jęczmienna czy owsiana, to marynaty wszelkich warzyw, kiszonki ogórków i sałatek w kilku rodzajach, to duszone mięsa dzikie, wieprzowe i drobiowe, to gulasze zagęszczane mąką lub śmietanką, to słone sery i sałatki świeżych warzyw, to cała eskalacja potraw z nowotek na wiosnę, to liczne wyroby mączne poddane nietypowej obróbce termicznej, jak pierogi i kluski, to liczne wędliny wędzone na zimo i ciepło, to całą gama potraw gdzie sól starano się zastępować mocną ilością przypraw, to szerokie zastosowanie miodu jako składnika lub przyprawy, to liczne naleciałości sąsiednich kultur, to liczne zastosowania i sposoby przetwarzania i przyrządzania warzyw psiankowych, bulwiastych i korzennych.
Są tu rzeczy ciężkostrawne i kaloryczne, ale na spokojnie miesza się je z rzeczami lekkimi i małoenergicznymi, tylko trzeba mieć świadomość i nie być ch*jem, który polską kuchnię ogranicza do płątu mięsa smażonego w bule. A to nawet nie jest jakoś szczególnie bardzo ciężkostrawna i kaloryczna rzecz, przynajmniej w porównaniu z niektórymi skrajnościami kulinarnymi.
Odpisz
9 listopada 2020, 12:36
@KufelMleka: NO I SMALEC Z OGÓRKIEM NA KROMCE CHLEBA DOMOWEJ ROBOTY WSZYSTKO K...A CHLEB SAMEMU PIECZESZ SMALEC SAM ROBISZ I OGÓRKA Z WŁASNEGO OGRÓDKA WYJMUJESZ I JESZ I TAKI SMALCZYK TO KUUUUUUURWA NIEBO W GĘBIE MÓWIE CI MŁODY KOEDYŚ TO BYŁO TERAZ TO NIE MA WSZYSTKO SZTUCZNE Z CHEMIĄ I TYM GMO.
Odpisz
9 listopada 2020, 12:37
@Sebzer: S M A L E C 💕
Odpisz
14 listopada 2020, 13:53
@KufelMleka:
Szacun!
Jak niewiele osób o tym wie, jak ja mam ciężko z tłumaczeniem.
Odpisz
14 listopada 2020, 12:14
Tylko mi ten 1 pszypomina mandzia? XD
Odpisz
13 listopada 2020, 17:28
Mom dzisiaj chleb smażony na jajku mniom dużo tłuszczu i cebuli
Odpisz
13 listopada 2020, 17:45
@Melonik3000: Mmm
Odpisz
Edytowano - 13 listopada 2020, 17:27
Wiejskie Ziemniaczki z koperkiem to coś innego jak jakieś lejsy z chemii
Odpisz
13 listopada 2020, 16:37
Niema lepszego smaku niż kiełbasa która zrobiłeś z dziadkiem ze swojskimi ogórkami kiszonymi mmmm
Odpisz
9 listopada 2020, 13:50
Nie wszystko co tanie to złe perfekcyjnym przykładem jest paprykarz szczeciński
Odpisz
9 listopada 2020, 11:30
Tymczasem mongolski kucharz w pokoju obok
Odpisz
9 listopada 2020, 11:51
@Poropek:
Odpisz
9 listopada 2020, 11:40
szablon jakby ktoś chciał
Odpisz
9 listopada 2020, 11:24
kurde tagów nie dodałem
Odpisz
9 listopada 2020, 11:25
@hyperV: spokojnie, admin doda
Odpisz
9 listopada 2020, 11:34
@hyperV: #anime
Odpisz
9 listopada 2020, 11:31
Ja tam wolę energię z kosmosu.
Odpisz
9 listopada 2020, 11:26
Ludzie którzy nie jedzą w ogóle
Odpisz
9 listopada 2020, 11:27
@NormalnyCzlowiek: rel, też żyję z fotosyntezy
Odpisz
9 listopada 2020, 11:28
@Bartolinise: dieta praniczna
Odpisz
9 listopada 2020, 11:24
,, swojskie jedzenie"
I te flashbacki ze spalonych patelni
Odpisz