Pamiętajcie, że ryba użyta do robienia sushi musi być zamrożona przed użyciem. Jeśli nie poddajesz ryby obróbce termicznej jest to konieczne, inaczej w jej mięsie mogą przetrwać pasożyty, które, kiedy znajdą się w twoich trzewiach, będą próbowały wygryźć się na zewnątrz. Jeśli temperatura je zabije będą niegroźne :)
Komentarze
Odśwież28 maja 2022, 17:25
Pamiętajcie, że ryba użyta do robienia sushi musi być zamrożona przed użyciem. Jeśli nie poddajesz ryby obróbce termicznej jest to konieczne, inaczej w jej mięsie mogą przetrwać pasożyty, które, kiedy znajdą się w twoich trzewiach, będą próbowały wygryźć się na zewnątrz. Jeśli temperatura je zabije będą niegroźne :)
Odpisz
28 maja 2022, 15:21
Nie wiem co ma wspólnego śledzenie w śmietanie do sushi ale dam szczałke w górę bo mem fajny
Odpisz
Edytowano - 28 maja 2022, 14:20
Karp w kaszy gryczanej owinięty kapustą
Odpisz
27 maja 2022, 19:52
co ma jedno do drugiego?
Odpisz
27 maja 2022, 19:57
nic ale to jedna ryba
Odpisz
28 maja 2022, 14:16
to i to ryba nie poddana obróbce cieplnej
Odpisz
27 maja 2022, 20:08
Śledź w śmietanie
Mocium panie
Odpisz
27 maja 2022, 23:38
Mocium panie
Choć na chlanie
Odpisz
27 maja 2022, 20:45
Oba bardzo dobre
Odpisz
27 maja 2022, 20:18
Sushi mi poprostu nie smakuje.
Ale taki śledzik albo karpik to już inna sprawa.
Odpisz
Edytowano - 27 maja 2022, 20:01
J...ć sushi ze śledziem
Albo raczej z takim tartym śledziem
Za to z mango jest zajebsite
Odpisz
27 maja 2022, 19:59
Wolę sushi.
Odpisz
28 maja 2022, 09:14
@ddawdad: a to do widzenia
Odpisz
27 maja 2022, 19:56
sushi ze śledzia mniam
Odpisz