Oceń:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Ważne informacje:

  1. Komentarz obrazkowy musi być powiązany z komentowanym obrazkiem
  2. ZABRONIONE są obraźliwe, wulgarne obrazki
  3. ZABRONIONE są obrazki przedstawiające osoby w pozach prowokacyjnych oraz zbliżenia piersi, pośladków i inne treści o podobnym charakterze.

Komentarze

Odśwież
Avatar ewelkapl

2 lutego 2018, 15:53

Czemu 27 + 2?

25 - cena roweru
2- zostawił dla siebie
3- oddał kolegom

27 + 2 + 3 = 30

To drugie działanie na obrazku nic nie oblicza i nie jest w ogóle związane z resztą.

Avatar ewelkapl

7 lutego 2018, 16:44

@ewelkapl: 25*

Avatar
Konto usunięte

28 listopada 2018, 11:53

@ewelkapl: bo 3x 9

Avatar korsti

18 kwietnia 2017, 10:09

Ale 27 zł to kwota z wliczniem tych 2 zł.
30-25=5
5=3+2
30-3=27=3*9
27-2=25

Avatar
Konto usunięte

2 lipca 2015, 23:23

ZUS zabrał

Avatar olka12544

14 maja 2014, 00:58

napiwek dla sprzedawcy? :P

Avatar
Konto usunięte

1 maja 2014, 12:03

Nie zapłacili po 9 zł... Kosztował 25zł, a nie 27 zł...

Avatar Kilonier

1 maja 2014, 11:50

Na końcu to nie powinno być 27+2 tylko 27-2 -,- wtedy wyjdzie cena roweru, kasa dla pośrednika, i zwrot dla tych 3. Po prostu jest źle zapisane

Avatar Grzechu117

30 kwietnia 2014, 19:00

zaj,ebali

Avatar the21gryzon

Edytowano - 29 kwietnia 2014, 18:16

proste:
1. osoba 10zł składki (1zł zwrotu)
2. osoba 10zł składki (1zł zwrotu)
3. osoba (ta co poszła) 10zł składki (2zł zwrotu!)
__________________
NIE KAŻDY DOSTAŁ 1ZŁ ZWROTU - TEN CO POSZEDŁ DOSTAŁ 2ZŁ ZWROTU

Avatar PanMaslo

30 kwietnia 2014, 14:53

@the21gryzon: Tak kurde ale oni kazali komu innemu isc kupic rower czytaj ze zrozumieniem.

Avatar the21gryzon

30 kwietnia 2014, 18:03

@PanMaslo: masz rację
w takim razie:
3x składka po 9zł = 27zł
rower 25zł + 2zł dla kogoś za kupienie = 27zł
i się zgadza

Avatar dolek_17

30 kwietnia 2014, 11:02

gdzie można kupić rower za 30,-?

Avatar adiik1000

30 kwietnia 2014, 01:19

pytanie powinno brzmieć "" GDZIE TEN GROSZ "" ?? 29.99

Avatar adiik1000

30 kwietnia 2014, 01:17

25 zł kosztował , dzielone na trzy = 8.33 zł na głowę , zostało 5 zł - 2zł za drogę ... oddał po 1 zł każdemu czyli 8,33 +1 = 9.33 zł na osobę razy 3 =ok 28 zł + 2 zł za tę drogę = 30 zł suma początkowa.... :)

Avatar ZlyBalwanek

29 kwietnia 2014, 23:37

To zadanie najlepiej rozwiązuje się na zbiorach:P Algebraicznie wychodzą takie kwiatki:)

Avatar unitral

29 kwietnia 2014, 22:21

Oryginał był o flaszce wódki :)
A tą złotówkę to Skarbówka wpie**oliła :P

Avatar
Konto usunięte

29 kwietnia 2014, 19:36

Jaki rower kosztuje 30 zł?

Avatar Ortografia

29 kwietnia 2014, 22:09

Składak sprawny ze złomowiska ;d

Avatar Baca_online

29 kwietnia 2014, 22:02

było

Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Co to ma być?!

Smutne wiadomości płyną ze świata zwierząt

Nic dodać, nic ująć

Ferdkowi podobał się tegoroczny sylwester

Ogarnij się, Mateusz

Okropne

Ale ile sprzątania...

Mmmmm rybka

I tak to stawia się te klocki

Wholesome

Brak weny twórczej

Brawo!

Wjazd na pole, zostałeś powołany

Zobacz więcej popularnych memówpopularne memy strzałka