Chrabąszcze majowe(ok.30 na osobę) pozbawiamy odnóży i skrzydeł, rozcieramy w moździerzu i podsmażamy na maśle. Gotujemy w rosole, przecedzamy, zagęszczamy zupę zasmażką i żółtkiem. Dodajemy plasterki wątróbki (lub pierś gołębia) można też dodać grzanki.
Komentarze
Odśwież2 lipca 2022, 22:42
One latają jakby były po pijaku (tak, wiem, że to prze ślepotę)
Odpisz
2 lipca 2022, 20:38
Ale to słodziaki...
Odpisz
2 lipca 2022, 15:34
Jakby ktoś potrzebował:
Chrabąszcze majowe(ok.30 na osobę) pozbawiamy odnóży i skrzydeł, rozcieramy w moździerzu i podsmażamy na maśle. Gotujemy w rosole, przecedzamy, zagęszczamy zupę zasmażką i żółtkiem. Dodajemy plasterki wątróbki (lub pierś gołębia) można też dodać grzanki.
Odpisz
2 lipca 2022, 13:04
Jedzenie ci leci do ust, a ty przed nim uciekasz, co za człek normalnie
Odpisz
2 lipca 2022, 12:47
ja tam lubie jak mi chodzą po rękach
Odpisz