Oceń:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Ważne informacje:

  1. Komentarz obrazkowy musi być powiązany z komentowanym obrazkiem
  2. ZABRONIONE są obraźliwe, wulgarne obrazki
  3. ZABRONIONE są obrazki przedstawiające osoby w pozach prowokacyjnych oraz zbliżenia piersi, pośladków i inne treści o podobnym charakterze.

Komentarze

Odśwież
Avatar Striker07POZ

24 sierpnia 2022, 16:22

Avatar De_la_cat

22 sierpnia 2022, 18:53

Tylko kurna żeby takie coś sprzedawać masowo....

Avatar Litereallysheep1

23 sierpnia 2022, 22:38

@De_la_cat: to przerobione (otworzyli i włożyli ubrania, bo w oryginalnym też działa na wodę) urządzenie do ćwiczeń. Na pewno gdzieś w internetach się znajdzie.

Avatar De_la_cat

24 sierpnia 2022, 13:45

@Litereallysheep1: no ale to by się tak dobrze sprzedawało... Tylko że wielkie firmy wolą zarabiać na słabych, szybko psujących się, i drogich rzeczach

Avatar Litereallysheep1

24 sierpnia 2022, 14:57

@De_la_cat: Mój tata pracował kiedyś w firmie z pralkami i mówił, że one są robione tak, żeby po gwarancji się coś popsuło bruh.

Avatar De_la_cat

24 sierpnia 2022, 15:27

@Litereallysheep1: no o to chodzi, smutne

Avatar ALKATRAZ

24 sierpnia 2022, 04:38

Zajebiste

Avatar werenspawel

24 sierpnia 2022, 04:29

@KontoUsunięte: ale żeś mi smaka narobił...

Avatar
Konto usunięte

23 sierpnia 2022, 21:05

przepis na bigos
½ kg świeżej, białej kapusty
½ kg kiszonej kapusty
300 g mięsa wieprzowego
40 g suszonych grzybów
200 g kiełbasy
150 g boczku
1 cebula
100 g suszonych, wędzonych śliwek
1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina
2 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu czarnego
2 liście laurowe
2 nasiona jałowca
2 goździki
sól
olej do smażenia


Sposób przygotowania:
Grzyby wsypać do niedużego garnka i zalać 500 ml zimnej wody. Pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Namoczone grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, aż będą miękkie. (Czas gotowania wynosi ok. 30 minut). Grzyby osączyć i pokroić w paski. Wywar z grzybów należy zachować!
Kapustę kiszoną wypłukać (ale tylko, jeśli jest bardzo kwaśna), osączyć, pokroić drobno i przełożyć do garnka. Zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę) i gotować do miękkości pod przykryciem (ok. 1 godziny).
Kapustę białą oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę). Posolić 1 łyżeczką soli i gotować do miękkości (ok. 30 minut).
Ugotowane kapusty odcedzić i połączyć w jednym garnku. Dodać pokrojone grzyby i wywar grzybny oraz przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, nasiona jałowca i goździki.
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić.
Osobno usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem i kiełbasą. (Kiełbasę obrać ze skóry). Dodać do kapusty razem z mięsem. Dodać pokrojone w paski śliwki. Podlać winem. Garnek przykryć, pozostawiając małą szczelinę i gotować co najmniej 1 godzinę. Bigos po ugotowaniu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem, pozostawić do ostygnięcia, a następnie odstawić w chłodne miejsce.
Przez kolejne 2- 3 dni bigos należy zagotować, pogotować przez kilka minut, jeśli byłoby za dużo płynu to go odparować i ponownie schłodzić. Bigos z czasem przechodzi smakiem i nabiera aromatu. Na trzeci dzień bigos jest gotowy do spożycia. Można go również zamrozić lub gorący przełożyć do słoików, zakręcić, pozostawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki i spożyć do 2 tygodni.

Avatar TheWind

23 sierpnia 2022, 21:02

ale super

Opisz dokładnie problem, a jeśli potrzeba to zilustruj go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Avatar ficos
Dodane przez: ficos

Legendarny pieśniarz

Jest dobrze? Jest tanio.

Pomocnik na którego nie zasługujemy

Warto nawet dla samych rodzynek

Poland mountain

Można oszczędzić

Zobacz więcej popularnych memówpopularne memy strzałka