@Waldemir50: imo wpisałem w google i healthline com mówi, że jedzenie w mikrofalówce zachowuje nawet więcej wartości odżywczych niż w innych formach gotowania.....
@Beowulf_: To jest podstawowa wiedza. Serio myślałeś, że jedzenie w mikrofali podgrzewa się dzięki radioaktywności?
Podczas smażenia, wypalasz większość wartości odżywczych.
Podczas gotowania, wypłukujesz je.
A podczas duszenia na parze, wygotowujesz je.
Mikrofala działa na zasadzie wprawiania cząsteczek jedzenia w wibracje, dzięki czemu jedzenie ogrzewa się poprzez tarcie. Dlatego kostki lodu nie roztapiają się w mikrofali tak szybko jak możnaby oczekiwać. ⬅️🤓
Also, źle użyte imo.
mistrz Makłowicz nauczał, że tylko na terenie RP jest mikroklimat pozwalający na kiszenie wszystkiego. Małosolnych ogórków po za terytorium Polski nie dostaniesz, bo tam inną wodę mają.
@sermasteropl44: Tak. Gdy jedziesz do Meksyku albo do Tajlandii, im bardziej ostre jedzenie namawiasz, tym mniejsza szansa, że jakiejś salmonelli dostaniesz
Komentarze
Odśwież9 lutego, 12:47
Może i mikrofalówka pozbawia jedzenia wartości odżywczych ale zabija też karaluchy. Także plusy i minusy
Odpisz
9 lutego, 22:52
@Waldemir50: A po podgrzaniu masz dodatkowe chrupki obok jedzonka
Odpisz
10 lutego, 21:58
@Waldemir50: Cyberpunk nawiązanie.
Odpisz
11 lutego, 14:28
@Waldemir50: imo wpisałem w google i healthline com mówi, że jedzenie w mikrofalówce zachowuje nawet więcej wartości odżywczych niż w innych formach gotowania.....
Odpisz
11 lutego, 19:38
@Beowulf_: To jest podstawowa wiedza. Serio myślałeś, że jedzenie w mikrofali podgrzewa się dzięki radioaktywności?
Podczas smażenia, wypalasz większość wartości odżywczych.
Podczas gotowania, wypłukujesz je.
A podczas duszenia na parze, wygotowujesz je.
Mikrofala działa na zasadzie wprawiania cząsteczek jedzenia w wibracje, dzięki czemu jedzenie ogrzewa się poprzez tarcie. Dlatego kostki lodu nie roztapiają się w mikrofali tak szybko jak możnaby oczekiwać. ⬅️🤓
Also, źle użyte imo.
Odpisz
Edytowano - 12 lutego, 03:44
@Czaderek07: 1. kto pytał
2. nie trolluj
3. nie zesraj sie
Odpisz
12 lutego, 11:53
@Beowulf_: 1. Ty pytałeś
2. Chyba ty
3. Sorry, już za późno. Zesrałem ci się do szafy.
Odpisz
14 lutego, 12:43
@Beowulf_: on potwierdził co napisałeś.
Odpisz
10 lutego, 22:05
mistrz Makłowicz nauczał, że tylko na terenie RP jest mikroklimat pozwalający na kiszenie wszystkiego. Małosolnych ogórków po za terytorium Polski nie dostaniesz, bo tam inną wodę mają.
Odpisz
11 lutego, 14:27
ta k...a jasne Xdd
Odpisz
11 lutego, 19:39
@Beowulf_: brat Beowulfpodłoga nie oglądał Makłowicza
Odpisz
10 lutego, 10:53
Było
Odpisz
9 lutego, 21:58
Ostre jest zajebiste
Odpisz
9 lutego, 22:51
@Crln_7: pierwszy raz się zgadzam
Odpisz
9 lutego, 23:02
@Czaderek07: ty kłamczuszku kochany, to nie pierwszy komentarz pod którym się zgadzasz ;*
Odpisz
10 lutego, 00:37
@Crln_7: a może i masz rację, demencja robi się coraz poważniejsza w moim wieku.
Odpisz
10 lutego, 00:54
@Czaderek07: starość..
Odpisz
9 lutego, 22:15
szwedzi: e polak pacz co się stało jak mi się śledzie zepsuły prawie jak ta kapusta twoja.
Odpisz
9 lutego, 13:39
Z tym ostrym to tak serio działa?
Odpisz
9 lutego, 20:41
@sermasteropl44: Tak. Gdy jedziesz do Meksyku albo do Tajlandii, im bardziej ostre jedzenie namawiasz, tym mniejsza szansa, że jakiejś salmonelli dostaniesz
Odpisz
9 lutego, 13:10
Polacy (i w ogóle Słowianie) jak zwykle z rigczem
Odpisz
9 lutego, 12:45
Mmm, kiszona kapustka
Odpisz