Ludzie lepsi. Są jak grzyby. Nie tylko dlatego że smaczni, ale to trudna sztuka znaleźć jakiegoś czystego człowieka pośród brudasów...
Ale gdy już się znajdzie takiego to prawdziwy rarytas.
"Młodego kotka najpierw moczymy w mleku, ostrożnie obtaczamy w panierce i możemy ostrożnie wrzucać do wrzątku, warto zapamiętać, że kotki lubią uciekać"- Film " Wiadomości bez cenzury/The Onion ^^
@aneczka27: Wolisz wyrywanie sierści, czy golenie? Ja osobiście wolę wyrywanie bo po goleniu zostają malutkie włoski i przy gotowaniu zostają w wywarze :<
Ja w ogóle skóry nie przyrządzam, nacinasz przy szyi i łapach, a potem wszystko ładnie ściągasz. Samo mięso, żadnych włosków. A jak chcesz ze skórą to polecam przypalenie lub wygotowanie sierści. Co prawda nie wiem czy do kotów działa, ale u innych zwierząt takie sposoby dobrze się sprawują :)
@aneczka27: Bardzo dobrym sposobem podobno też jest zaczepić na hak głowę, zaczepić oskórowanymi nogami o podłoże i z całej siły pociągnąć hak :) problem odcinania głowy, której nie lubię i skóry jest na raz rozwiązany :D Podobno tym sposobem mięso się dobrze naciąga i łatwiej jest je przygotować. Dzisiaj na obiad chyba wypróbuję ten zacny sposób :D
Ciekawy sposób, ale osobiście nie mam niestety w domu haka :( Trzeba się w jakiś zaopatrzyć w najbliższym czasie, bo to może faktycznie lepszy sposób od tradycyjnego. Masz taki urządzonko? Zastanawiam się czy hak powinien być połączony jakimiś bloczkami, bo chyba trudno tak z ręki oderwać głowę. A na nogi to masz jakiś uchwyt specjalny czy raczej coś w kierunku imadła?
@aneczka27: Ja mam taki hak u znajomego, wisi on na takim jakby dźwigu. Służy on do zaczepiania jakichś betonowych bloków ale do tego też się nadał :) Mięso po obrobieniu tym sposobem jest o wiele miększe i zdecydowanie mniej krwiste. Mi wydawało się, że jest ono też słodsze więc polecam. UWAGA tym sposobem przyrządziłem Owczarka Niemieckiego, nie wiem jak się nada u innych psów i kotów ale sposób naprawdę dobry :D
@aneczka27: Ja to zrobiłem tak - oskórowane nogi wręcz zmiażdżyłem dużymi, betonowymi blokami, na głowę przymocowałem uprząż i ciągnąłem dopóki nie oderwała się głowa. Całemu zdarzeniu towarzyszył miły odgłos chrupania kręgosłupa i karku :)
Oj, szkoda, że się kotek tak niszczy :( Ja to lubię takiego w całości, tylko usunąć wnętrzności. Po powolnym pieczeniu ma ładny złotobrązowy kolor i mięso nie jest suche. No i ciekawe wygląda po podaniu, tylko kolejne wykrajasz kawałeczki do zjedzenia. A z jakim sosem lubisz?
Komentarze
Odśwież19 grudnia 2023, 18:31
Wkurzasz mnie niemiłosiernie
No ale jedzenie to jedzenie
Odpisz
1 lipca 2020, 08:35
Ty zły człoweku
Odpisz
30 marca 2018, 19:49
Meow Meow Chow Mein <3
Odpisz
22 grudnia 2016, 20:53
O...Nie...
Odpisz
13 października 2015, 19:20
to uczucie gdy chcesz wstawić zdjęcie kota i swojego jedzenia jednocześnie
Odpisz
12 października 2015, 08:05
Bardzo śmieszne zaraz wybuchnę że śmiechu
Odpisz
30 września 2014, 12:45
yummy
Odpisz
30 marca 2014, 12:51
Zabije
Odpisz
Edytowano - 29 grudnia 2013, 20:24
Ludzie lepsi. Są jak grzyby. Nie tylko dlatego że smaczni, ale to trudna sztuka znaleźć jakiegoś czystego człowieka pośród brudasów...
Ale gdy już się znajdzie takiego to prawdziwy rarytas.
Odpisz
Edytowano - 24 września 2013, 18:46
@dragonguard999:
W chinach jedzą psy i koty :P:
Odpisz
6 lipca 2013, 21:38
w chinach jedzą psy nie koty FAIL - , -
Odpisz
9 sierpnia 2013, 17:58
Znajdz mi gdzie jest wspomniane, ze to chiny ;_:
Odpisz
24 sierpnia 2013, 14:46
widać że chińskie kurczak z ryżem chyba tam jest pudełka też kształt mają taki jakby to zamówiono w jakimś china-town
Odpisz
24 sierpnia 2013, 15:36
Aha
Odpisz
9 lipca 2013, 22:27
JESTEŚ OKRUTNY! :O
Odpisz
30 czerwca 2013, 10:31
"Młodego kotka najpierw moczymy w mleku, ostrożnie obtaczamy w panierce i możemy ostrożnie wrzucać do wrzątku, warto zapamiętać, że kotki lubią uciekać"- Film " Wiadomości bez cenzury/The Onion ^^
Odpisz
30 czerwca 2013, 11:22
Tak z sierścią? To okrutne, jeszcze się ktoś udławi. Ja to wolę raczej bez skóry...
Odpisz
30 czerwca 2013, 11:44
@aneczka27: Wolisz wyrywanie sierści, czy golenie? Ja osobiście wolę wyrywanie bo po goleniu zostają malutkie włoski i przy gotowaniu zostają w wywarze :<
Odpisz
Edytowano - 30 czerwca 2013, 12:20
Ja w ogóle skóry nie przyrządzam, nacinasz przy szyi i łapach, a potem wszystko ładnie ściągasz. Samo mięso, żadnych włosków. A jak chcesz ze skórą to polecam przypalenie lub wygotowanie sierści. Co prawda nie wiem czy do kotów działa, ale u innych zwierząt takie sposoby dobrze się sprawują :)
Odpisz
30 czerwca 2013, 12:45
@aneczka27: Bardzo dobrym sposobem podobno też jest zaczepić na hak głowę, zaczepić oskórowanymi nogami o podłoże i z całej siły pociągnąć hak :) problem odcinania głowy, której nie lubię i skóry jest na raz rozwiązany :D Podobno tym sposobem mięso się dobrze naciąga i łatwiej jest je przygotować. Dzisiaj na obiad chyba wypróbuję ten zacny sposób :D
Odpisz
30 czerwca 2013, 14:10
Ciekawy sposób, ale osobiście nie mam niestety w domu haka :( Trzeba się w jakiś zaopatrzyć w najbliższym czasie, bo to może faktycznie lepszy sposób od tradycyjnego. Masz taki urządzonko? Zastanawiam się czy hak powinien być połączony jakimiś bloczkami, bo chyba trudno tak z ręki oderwać głowę. A na nogi to masz jakiś uchwyt specjalny czy raczej coś w kierunku imadła?
Odpisz
30 czerwca 2013, 19:55
@aneczka27: Ja mam taki hak u znajomego, wisi on na takim jakby dźwigu. Służy on do zaczepiania jakichś betonowych bloków ale do tego też się nadał :) Mięso po obrobieniu tym sposobem jest o wiele miększe i zdecydowanie mniej krwiste. Mi wydawało się, że jest ono też słodsze więc polecam. UWAGA tym sposobem przyrządziłem Owczarka Niemieckiego, nie wiem jak się nada u innych psów i kotów ale sposób naprawdę dobry :D
Odpisz
30 czerwca 2013, 19:58
@aneczka27: Ja to zrobiłem tak - oskórowane nogi wręcz zmiażdżyłem dużymi, betonowymi blokami, na głowę przymocowałem uprząż i ciągnąłem dopóki nie oderwała się głowa. Całemu zdarzeniu towarzyszył miły odgłos chrupania kręgosłupa i karku :)
Odpisz
1 lipca 2013, 07:57
Oj, szkoda, że się kotek tak niszczy :( Ja to lubię takiego w całości, tylko usunąć wnętrzności. Po powolnym pieczeniu ma ładny złotobrązowy kolor i mięso nie jest suche. No i ciekawe wygląda po podaniu, tylko kolejne wykrajasz kawałeczki do zjedzenia. A z jakim sosem lubisz?
Odpisz
1 lipca 2013, 08:37
@aneczka27: Nie lubię używać sosów, wolę jak pieczeń lub kotlety będą lekko krwiste :P
Odpisz
1 lipca 2013, 08:54
Pieczeń bez sosu O.o Jak dla mnie by była za sucha.
Odpisz
1 lipca 2013, 17:37
@aneczka27: fuj jecie koty?!
Odpisz
1 lipca 2013, 18:15
@kicius23: Przecież my sobie jaja robimy :D Przynajmniej ja...
Odpisz
1 lipca 2013, 22:43
Chyba czas przestać bo się ludzie boją :<
"Przecież my sobie jaja robimy..." Taaak, to tylko żarty... Tylko żarty... :D
Odpisz
2 lipca 2013, 08:14
@aneczka27: aha ok
Odpisz
6 lipca 2013, 21:40
przecież jesteś gotującym kotem jesz pobratymców
Odpisz
6 lipca 2013, 22:04
Ten na avatarze to mój kuzyn, i tak to on mnie wciągnął w kanibalizm :)
Odpisz
2 lipca 2013, 08:51
Hahahahahah xd Dobre 5/5
Odpisz
Edytowano - 30 czerwca 2013, 10:11
Mmmmm... Pychota! Zaraz zaraz...
Odpisz
30 czerwca 2013, 10:19
TEN KOMENTARZ JEST EPICKI XD
Odpisz
1 lipca 2013, 17:38
@Griszka: nom
Odpisz