Oceń:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz obrazkowy

Ważne informacje:

  1. Komentarz obrazkowy musi być powiązany z komentowanym obrazkiem
  2. ZABRONIONE są obraźliwe, wulgarne obrazki
  3. ZABRONIONE są obrazki przedstawiające osoby w pozach prowokacyjnych oraz zbliżenia piersi, pośladków i inne treści o podobnym charakterze.

Komentarze

Odśwież
Avatar Kosa_W_Nosa

28 października 2019, 17:36

Ja nie rozumiem tego, płacisz 100 zł za malutki kawałek mielonego, z czego mama może Ci zrobić lepsze i do jednego potężnego mielonego.

Avatar Kolorblind

28 października 2019, 17:38

@Kosa_W_Nosa: Za stówę to ja wyżyje przez tydzień a tu nawet sie nie najem

Avatar Kosa_W_Nosa

Edytowano - 28 października 2019, 17:42

@Kolorblind: No cały tydzień mielone, jak dla mnie zwycięstwo absolutne.
A mam ochotę na mielonego.

Avatar Nuzjn

28 października 2019, 17:47

@Kosa_W_Nosa: I jeszcze mielonego od mamy możesz odgrzać a odgrzane są lepsze

Avatar axis551

28 października 2019, 18:05

@Kosa_W_Nosa: Takiego
P O T E N R Z N E G O M I E L O N E G O

Avatar Kosa_W_Nosa

28 października 2019, 18:17

@axis551: bo po co mi taki mielony mini za 100 zł i w dodatku jakieś warzywka GMO (przepraszam za jakość)

Avatar Kosa_W_Nosa

28 października 2019, 18:18

@Kosa_W_Nosa: skoro mogę mieć kilka POTĘŻNYCH mielonych z natką pietruszki z ogródeczka babci

Avatar Marequel

28 października 2019, 18:53

@Kosa_W_Nosa: no z reguły składniki w takich daniach są kilka razy wyższej jakości i proces przygotowywania jest dużo bardziej wymagający i skomplikowany.
Taki "malutki kawałek mięsa" za 100 zł od mielonego z mięcha z biedry różni się tym że mielone z biedry jest robione ze świni masowo hodowanej karmionej gównem, dodatkowo jest wycinane z miejsc raczej mało wartościowych(w sensie np taka wołowina z dupy a wołowina z karku to 2 różne kawałki mięsa które zupełnie innaczej sie zachowują i smakują, a więc i innaczej trzeba je przygotowywać, a co za tym idzie i cena różna), więc mięso jest zupełnie innej jakości.
No a poza tym dochodzi sposób przygotowywania. Madki napi**dalające mielone z reguły umieją podstawy kuchni i własciwie wszystkich rzeczy które potrafią mogłyby nauczyć w całe 5 dni. Studia gastronomiczne trwają 5 lat. Cały proces robienia tych kotletów można ograniczyć do "wyjmij składniki z opakowań, wymieszaj, wpie**ol w bułkę a potem na patelnię i gotowe." Przygotowywanie "malutkiego kawałka mięsa" może zająć dużo dłużej. Takie na przykład droższe kawałki wołowiny są często sezonowane żeby tym bardziej podkreślić szlachetność w smaku tych kawałków mięsa. Oznacza to że kawałki mięsa używane w takich przepisach zaczęto przygotowywać dużo wcześniej, czasem są to 2 tygodnie, czasem nawet 3 miesiące. Nawet sam proces przygotowywania tego mięsa jest dużo bardziej skomplikowany od poprostu przekręcenia go 3 razy. Samo proste smarzenie można podzielić na etapy, w których jedne mają zrównać temperaturę środka mięsa z jego krawędziami jeszcze zanim wszystko sie zacznie serio grzać, kolejne mają dopilnować żeby środek podgrzał się do odpowiedniej temperatury żeby stopień wyzmażenia mięsa był dokładnie taki jakiego sie oczekuje, a jeszcze kolejny ma wysuszyć w odpowiedni sposób powierzchnie mięsa żeby poprawić ogólny wygląd i teksturę gotowego dania.
No i w skrócie to wszystko a wniosek jest taki że jeśli jakiś mały kawałek mięsa kosztuje 100 zł to często poprostu jest tyle wart i chodzi w tym o to żeby zjeść coś na prawdę dobrego a nie nawpi***alać sie jak świnia

Avatar Darkord

3 listopada 2019, 12:06

@Marequel: Jak mieszka się na wsi można hodować zwierzęta na ubój, ale też trzeba umieć poprawnie ubić zwierzę i znać się albo wynająć znajomego rzeźnika. Dodatkowo takie kotleciki za 100 zł je się okazjonalnie, a takie potężne mielone, by się najeść tak na normalny dzień

Avatar PieselArcheolog

3 listopada 2019, 16:52

@Marequel: dziękuję za lekturę

Avatar wario45

3 listopada 2019, 19:55

@Darkord: wg przepisów nie można ot tak zabić tucznika, trzeba zawieść go do rzeźni, tam go ubiją, wypatroszą i zbadają mięso. Ale na wsi dużo osób ma w głębokim poważaniu przepisy, "co ja bede płacił zuodziejom za zabicie jak sam ze śwagrem wszystko umiem"

Avatar TranslateGoogle

3 listopada 2019, 15:30

Autorskie?

Avatar Cotosiestanelo

3 listopada 2019, 15:29

to nawet ładnie nie wygląda

Avatar krzyhu7973

3 listopada 2019, 12:46

I jeszcze ten kieliszek z podejrzaną zawartością

Avatar MeliPL

28 października 2019, 17:34

Czemu kieliszek się na talerz wyje**ł i nikt go nie podniósł?

Avatar CupOfWater

28 października 2019, 17:36

@MeliPL: To część eleganckiego wystroju

Avatar MeliPL

28 października 2019, 17:39

@CupOfWater: No nie wiem czy takie to eleganckie żeby kłaść kieliszek na talerzu

Sprawdź czy masz wymagane wtyczki, a następnie opisz dokładnie problem najlepiej ilustrując go screenem.

Opisz problem

Dołącz screena

Avatar Darkord
Dodane przez: Darkord

To takie niezręczne

Niby tak, niby nie

Też chciałbyś być jak SpongeBob?

Dlatego nie wychodzę

Robi wrażenie

Ci to dopiero mają fajnie...

Zgniotem typa moimi argumentami, nie?

Taka prawda

Ciekawi mnie proces myślowy, który doprowadził do tego wniosku

Nie będzie żadnych konsekwencji

Nawet mu brewka nie tknęła!

Mnie też przepuść, synek!

Znacie jeszcze jakieś odwrócone wersje imion?

Zobacz więcej popularnych memówpopularne memy strzałka

Z wytwornymi restauracjami tak już jest, że nie wiadomo, czy to elegancki wystrój dania, czy może kucharz przejechał dupą po talerzu