niestety tak nie robią... w większości przypadków to wygląda ten sposób https://www.youtube.com/watch?v=qiycm9ogqpM wątpie, żebyś znalazł w Polsce kebaba ze świeżym mięsem. Wszystko jest mrożone. Wiem bo pracowałem w kebabie...
@WPower9: to jeszcze zależy jakie mięso. Kurczak nie, wołowina i baranina tak. Dodatkowo często na przykład w wołowych gotowcach jest i tak z 40% kurczaka...
@KINGNOM: naprawdę? Myślisz, że to mięso, które jest dawane do kebsa jest tak oryginalnie wyciągnięte z krowy/barana/kurczaka, w całym kawałku czy jak?
\__/ :)
@KINGNOM: to jest najbardziej apetyczna wersja składania doner kebaba, po prostu kilka warstw zwykłego mięsa. To nie jest kula mocy jak zwykle u nas w kraju
Komentarze
Odśwież17 lutego 2020, 09:12
wreszcie wiem jak robią te kebsy
Odpisz
19 lutego 2020, 00:15
niestety tak nie robią... w większości przypadków to wygląda ten sposób https://www.youtube.com/watch?v=qiycm9ogqpM wątpie, żebyś znalazł w Polsce kebaba ze świeżym mięsem. Wszystko jest mrożone. Wiem bo pracowałem w kebabie...
Odpisz
27 kwietnia, 08:56
@xXkuba22Xx: Wiem, że data itp, ale potwierdzam. Pracowałem przez jakiś czas w fabryce kebabów i po zrobieniu szło do chłodni gdzie było mrożone
Odpisz
29 października 2022, 20:37
Aż zgłodniałem
Odpisz
19 lutego 2020, 14:08
Ale gdzie sosiwo
Odpisz
22 lutego 2020, 10:05
@Toldii: fajne profilowe xD
Odpisz
22 lutego 2020, 10:04
Jakim cudem wy to jecie
Odpisz
19 lutego 2020, 20:53
Pizza lepsza 🍕 🍕 🍕
Odpisz
19 lutego 2020, 16:11
JoJo's Bizarre Adventure uczy:
Odpisz
19 lutego 2020, 16:10
Teraz to już napewno będe jadł do kebsy
Odpisz
19 lutego 2020, 01:08
Co tu niby obrzydliwego?
Odpisz
19 lutego 2020, 11:51
@WalterTasak: Jak zobaczyłem ten film to sobie przypomniałem że kebaba trzeba kupić
Odpisz
Edytowano - 18 lutego 2020, 22:15
Przypomniałem sobie teraz ten cudowny moment kiedy pierwszy raz spróbowałem kebaba
Odpisz
18 lutego 2020, 22:29
@Kubixii: Yo ja też
Odpisz
18 lutego 2020, 23:11
@Kubixii: no ja sie zatrułem wtedy XD
Odpisz
18 lutego 2020, 23:30
@Marequel: Efekt nocebo.
Odpisz
19 lutego 2020, 09:41
@BilmoBlampkins: efekt przeterminowanego mięsa, żeby było nocebo trzeba mieć więcej niż 9 lat i jakiekolwiek oczekiwania odnośnie tego jedzenia
Odpisz
19 lutego 2020, 08:33
Głodny się zrobiłem
Odpisz
18 lutego 2020, 21:56
Mam nadzieje, że wiecie, jejacy, że i tak większość kebabów w Polsce używa MOM, smacznego. (osoba która mimo to je kebaby na potęgę)
Odpisz
18 lutego 2020, 22:35
@WPower9: MOM?
Odpisz
18 lutego 2020, 22:48
@Natasza_02: mięso oddzielane mechanicznie
Odpisz
18 lutego 2020, 22:58
@Natasza_02: W skrócie wszystko czego nie chcesz zjeść
Odpisz
18 lutego 2020, 23:11
@Rakiczan: ej ale chrząstki i zmielone podroby są podobno dobre na kości
Odpisz
18 lutego 2020, 23:11
@Marequel: Podroby mają pełno witamin i minerałów ale niewiele ludzi chce je jeść
Odpisz
18 lutego 2020, 23:14
@Rakiczan: ja tam tylko jako parówki i kaszankę akceptuje z rzeczy na podrobach
Odpisz
19 lutego 2020, 00:13
@WPower9: to jeszcze zależy jakie mięso. Kurczak nie, wołowina i baranina tak. Dodatkowo często na przykład w wołowych gotowcach jest i tak z 40% kurczaka...
Odpisz
18 lutego 2020, 21:17
Czy tylko ja nigdy nie jadłam kebaba?
Co w nim jest takiego dobrego?
Odpisz
18 lutego 2020, 21:18
@Wesoly_Jez: mięsko, sosiwa, suruwy pita/buła, frytki
Odpisz
18 lutego 2020, 21:19
Hm.. nadal nic
Odpisz
18 lutego 2020, 21:20
@Wesoly_Jez: skoro nigdy nie jadłaś to dlaczego uważasz że jest nie dobry?
Odpisz
18 lutego 2020, 21:24
Powiedziałam że tak uważam?
Odpisz
18 lutego 2020, 21:25
@Wesoly_Jez: To dlaczego uważasz że nie ma nic dobrego w kebabie
Odpisz
18 lutego 2020, 21:27
nieważne
Odpisz
18 lutego 2020, 21:34
@Wesoly_Jez: Fakt kebs to nie jest jakieś wyśmienite danie, ale jednak jest w nim coś naprawdę dobrego. To mięsko jakoś tak dobrze się je.
Odpisz
18 lutego 2020, 21:35
@KooMeSina: Dzięki :D
Odpisz
18 lutego 2020, 21:40
@Wesoly_Jez: Nie ma problemu, jakbyś kiedyś spróbowała to pochwal się swoimi odczuciami.
Odpisz
18 lutego 2020, 22:05
@Wesoly_Jez: też nie jadłem ale chyba spróbuje, więc możemy iść razem
Odpisz
18 lutego 2020, 22:06
@kot_bekonowy: spoko
Odpisz
18 lutego 2020, 22:30
@KooMeSina: To mięsko z sosem jakoś tak dziwnie dobrze wchodzi
Odpisz
18 lutego 2020, 22:34
@Wesoly_Jez: Jakby, masz tam cały obiad w jednej formie i dobrze smakuje. W dodatku jest tani, wiec jest jak marzenie kazdego studenta
Odpisz
18 lutego 2020, 22:10
Żyjemy w czasach, gdy nawet proces robienia kebaba dostaje się na główną
Odpisz
18 lutego 2020, 22:12
@rozwalgo: żyjemy w dobrych czasach
Odpisz
18 lutego 2020, 21:49
Nie wiedziałam że to tak się robi straciłam apetyt
Odpisz
18 lutego 2020, 21:52
@KINGNOM: naprawdę? Myślisz, że to mięso, które jest dawane do kebsa jest tak oryginalnie wyciągnięte z krowy/barana/kurczaka, w całym kawałku czy jak?
\__/ :)
Odpisz
18 lutego 2020, 23:13
@KINGNOM: to jest najbardziej apetyczna wersja składania doner kebaba, po prostu kilka warstw zwykłego mięsa. To nie jest kula mocy jak zwykle u nas w kraju
Odpisz
19 lutego 2020, 00:17
@KINGNOM: to możesz odzyskać apetyt bo nie robi się tak ;)
Odpisz
18 lutego 2020, 21:48
*odległy płacz wegan*
Odpisz