@splashradek: Zrobić ciasto się da ale upiec to jest sztuka, żeby nie było podpieczone tylko od spodu i żeby nie było rozpadającym się flakiem trzeba piec na rozgrzanym kamieniu żeby ciepło przeszło przez całą pizza a nie tylko od góry trochę i od spodu przez tą kratkę czy blaszkę na której leży. wtedy pizza będzie idealnie zbita nie będzie się rozpadać a ciasto nie będzie jakimś flakiem jakby z wody wyjętym. Ważne jest rozmieszczenie sosu, jeśli chcesz żeby brzeg od pizzy był mały nie dajesz tam sosu, jeśli chcesz żeby był duży puszysty i zajebisty rozprowadzasz sos po całej pizzy aż po same brzegi
@Karlos12: Miło, że ktoś się zna na pieczeniu ciasta :)
I plusik za wiedzę o kamieniu wraz z tym po co stosuje.
Bez kamienia też można zrobić dobre ciasto, wymaga więcej wprawy no i oczywiście wszystko rozchodzi się o temperaturę.
Co do samej umiejętności przygotowanie ciasta i upieczenie to z mojej strony czysta ironia, są ludzie, którzy potrafią czajnik z wodą przypalić.
Komentarze
Odśwież27 maja 2020, 16:18
Potężna PITCA
Odpisz
27 maja 2020, 16:18
@PIESEUUU: P
Odpisz
27 maja 2020, 18:03
@PIESEUUU: O
Odpisz
27 maja 2020, 18:03
T
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:18
@PIESEUUU: Ę
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:19
Ż
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:21
N
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:22
Y
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:28
@PIESEUUU: *spacja*
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:29
@G_gaster: P
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:31
@PIESEUUU: pitza
Odpisz
2 czerwca 2020, 19:58
@TheLezin: admin ja tu wrócilem
Odpisz
2 czerwca 2020, 15:36
W końcu jest na głównej!
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:47
No szok, zrobić najprostsze ciasto drożdżowe. Przecież to niemożliwe!
Odpisz
2 czerwca 2020, 13:45
@splashradek: Zrobić ciasto się da ale upiec to jest sztuka, żeby nie było podpieczone tylko od spodu i żeby nie było rozpadającym się flakiem trzeba piec na rozgrzanym kamieniu żeby ciepło przeszło przez całą pizza a nie tylko od góry trochę i od spodu przez tą kratkę czy blaszkę na której leży. wtedy pizza będzie idealnie zbita nie będzie się rozpadać a ciasto nie będzie jakimś flakiem jakby z wody wyjętym. Ważne jest rozmieszczenie sosu, jeśli chcesz żeby brzeg od pizzy był mały nie dajesz tam sosu, jeśli chcesz żeby był duży puszysty i zajebisty rozprowadzasz sos po całej pizzy aż po same brzegi
Odpisz
2 czerwca 2020, 16:04
@Karlos12: Miło, że ktoś się zna na pieczeniu ciasta :)
I plusik za wiedzę o kamieniu wraz z tym po co stosuje.
Bez kamienia też można zrobić dobre ciasto, wymaga więcej wprawy no i oczywiście wszystko rozchodzi się o temperaturę.
Co do samej umiejętności przygotowanie ciasta i upieczenie to z mojej strony czysta ironia, są ludzie, którzy potrafią czajnik z wodą przypalić.
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:44
Przecież pizze robi się z ananasa a nie jelenia
Odpisz
2 czerwca 2020, 12:21
A potem widzisz go jak próbuje złapać gołębia, bo mięso się skończył, a dzisiaj niedziela.
Odpisz
27 maja 2020, 16:14
P I T C A
Odpisz
27 maja 2020, 15:59
Pitca, to jakaś nowa odmiana
Odpisz
27 maja 2020, 15:59
Pitca
Odpisz
27 maja 2020, 15:58
Pitca
Odpisz